Mayan – det 100% naturliga valet av bäddmadrass

Vill du ha en komfortabel, flexibel och inte minst miljövänlig bäddmadrass? Så är Mayan utan tvivel det rätta valet för dig. Mayan är en 100% naturprodukt baserad på organisk latex. Det betyder att den består av både 100% naturlig latexstoppning och har ett naturligt Tencelöverdrag framställd av FSC-certifierade träfibrer.

Bäddmadrassen är certifierad som 100% organisk och CO2-neutral, och Bättre Nätter är exklusiv distributör av Mayan i Skandinavien. Mayans naturliga och neutrala profil betyder naturligtvis också, att du får en extra allergivänlig bäddmadrass.

Mayan bidrar till en sundare och hållbarare global miljö. FSC-certifikatet är endast en bland många stora utmärkelser som Mayan har fått. Den är bland annat också godkänd av OEKO-TEX® Klass I, som är världens ledande sundhets- och miljömärkning för textilier.

Det stora fokuset på hållbarhet betyder dock inte, att det har kompromissats med komforten och kvaliteten – tvärtemot. Med Mayan får du en bäddmadrass, som är utrustad med en fem centimeter tjock latexkärna, vilket försäkrar en imponerande effekt och komfort. Den totala höjden på bäddmadrassen är sju centimeter, och det betyder, att förhållandet mellan kärnan och den totala höjden är extra bra. Det elastiska och naturliga latexet försäkrar ett optimalt stöd hela natten och gör Mayan ideal för alla personer över alla viktklasser.

Slitstyrka och elasticitet av högsta kvalitet

Det är inte endast med hänsyn till hållbarhet och komfort som Mayan utmärker sig. Även när madrassens elasticitet, hållbarhet och slitstyrka testas, så får den toppbetyg. I nedanstående test är det maximalt möjligt att få 100 poäng, och 80 poäng indikerar en väldigt hög kvalitet. Efter hela 60.000 rullningar blir Mayan tilldelad samtliga 100 poäng.

Du kan själv läsa om resultaten från testet här.

Kort och gott så bör du välja Mayan, om du vägrar att kompromissa med din nattsömn och önskar att sova på en så naturlig madrass som överhuvudtaget möjligt.