Gåsdunstäcke

Vi kan inte finna produkter som matchar dina kriterier

Ett bra täcke är en av de viktigaste beståndsdelarna, för att du ska kunna få en god natts sömn. Därför är det viktigt, att du inte kompromissar, utan att du istället väljer att köpa ett täcke av hög kvalitet. Vi säljer gåsdunstäcken av högsta kvalitet, så att du garanteras ett täcke som kommer hålla i många år framöver. Här på Bättre Nätter har vi valt att samla ett brett urval av gåsdunstäcken, så att det finns något för alla smaker.

Gåsdunstäcken är vanligtvis av bättre kvalitet än anddun och myskandsdun. Orsaken till att gåsdun är så passande att använda till täcken, är på grund av att dunet kommer från gäss, som ofta är större och mer luftiga än exempelvis änders dun. Detta är med till att försäkra, så att täcket får en bra andnings-och värmeförmåga vid en mycket lägre vikt, än när det kommer till anddun och myskandsdun. 

Vad man ska leta efter 

När du letar efter ett bra gåsdunstäcke, så kan du använda samspelet mellan bärigheten och vikt som en indikator. Ett bra täcke ska gärna ha en bärighet på minst 10. Därefter så ska du kolla på, vad täcket väger.

Ett exempel kan vara, att du står med två gåsdunstäcken, som båda två har en bärighet på 10. Låt oss säga, att den ena väger 600 gram, medan den andra väger 900 gram. Så kommer det vara täcket med den lägsta vikten på 600 gram, som har den bästa kvalitén. Anledningen till detta är, att dunen i det lättaste täcket, är luftigare och av en sådan hög kvalitet att de kan ålla värmen väsentligt bättre än täcket på 900 gram.

Gåsdunstäcken är uppdelade i tre värmegrader: 

  • Sval: Detta typ av täcke passar till sommarväder, när temperaturen är stigande. 
  • Mellan: Detta är täcket, som du kan använda året runt, det är också därför det kallas helårstäcket. 
  • Varm: Detta är den varmaste typen av täcke, som ser till så att du håller värmen under de kalla månaderna, då det oftare är kyligare i sovrummet än normalt. Du kan köpa gåsdunstäcken i alla olika slags storlekar. Vi har något till alla, oavsett om du letare efter ett täcke i 140x200 eller ett dubbeltäcke i hela 240x200.

Dansk producerade täcken 

Vårt urval av gåsdunstäcken är alla av högsta kvalitet. Vårt urval av gåsdunstäcken är producerade i Danmark av Ringsted Dun och Quilts of Denmark, vilket garanterar dig kvalitets och allergivänliga täcken. Du tillbringar riktigt många timmar med ditt täcke varje natt, därför är det viktigt, att du väljer ett täcke av god kvalitet.

Om du har frågor gällande gåsdunstäcken eller bara behöver lite vägledning vid val av täcke, så är du alltid välkommen att sända oss ett mail eller skriva till oss på LiveChatten.