• iconPrisgaranti
 • iconGratis Frakt

Dubbeltäcken - 200x220

Shopping Options

Kategori
Duntyp
 1. Gåsdun (4)
 2. Myskandsdun (5)
 3. Anddun (5)
Mærke
 1. Ringsted Dun (5)
 2. Temprakon (3)
 3. by BN (6)
Värme
 1. Sval (3)
 2. Mellan (5)
 3. Varm (5)
Pris
 1.  
  kr2999
  kr8099
Bärighet
 1. Bärighet 10 (5)
 2. Bärighet 11 (5)
 3. Bärighet 12 (2)
 4. Bärighet 13 (2)
14 Item(s)
14 Item(s)

Dubbeltäcken - 200x220

 

De dubbeltäcken som du finner under denna kategori är, med sina 20 cm extra på längden, i stigande popularitet bland den skandinaviska befolkningen. Du får här ett dubbeltäcke, som är tänkt till de lite högre personerna med en höjd på 185 cm och över, så om du har denna höjd eller över, så känner du säkert till problematiken av att ha ett för kort täcke, så att fötterna ofta blir kalla under natten.

I vårt urval av 200x220 dubbeltäcken, så är de flesta antingen myskandsdun eller gåsdun – dessa påminner mycket om varandra, både kapacitetsmässigt och storleksmässigt. Vi säljer dock även dubbeltäcken med anddun, som befinner sig i den låga delen av prisskalan. Fördelen med antingen gås- eller myskandsdun är att du får en typ av dun som håller bättre på luften än vad anddun gör. Utöver detta så är även storleken av dunet en avgörande del för helhetsintrycket, då gås- och myskandsdun är större och ger därmed en bättre isolering.

Vi har som nämnt ett brett urval av dubbeltäcken i 200x220 cm – som alla är producerade i Danmark, av Ringsted Dun, som är kärnan av hög kvalitet. Deras serier är namngivna efter H.C. Andersens äventyr, så du kan finna bland annat 200x220 dubbeltäcken med namn som Herdinnan och sotaren (Hyrdinden og Skorstensfejeren), Prinsessan på ärten (Prinsessen på ærte), Flickan med svavelstickorna (pigen med svovlstikkerne) samt många fler.

Angående värme så avgör du givetvis själv vilket täcke du ska ha men för att göra det lättare för dig som kund så är täckena uppdelade i tre värmegrader:

Sval: Täcket som passar till sommarvädret, där temperaturen är stigande landet.

Mellan: Helårstäcket, som du som sagt kan använda från sommar till nästa sommar.

Varm: Täcket som passar till vintervädret, som ser till at du håller värmen under de kalla månaderna, då det oftare är kyligare i sovrummet än normalt.

Om du har frågor eller behov för vägledning vid valet av täcke, så är du alltid välkommen att kontakta oss, antingen via mail eller genom att skriva till oss i chatten – vi är alltid redo för att hjälpa dig!