• iconPrisgaranti
  • iconGratis Frakt

Dubbeltäcken - 200x200

Shopping Options

Kategori
Pris
  1.  
    kr3329
    kr3329
1 Item(s)
1 Item(s)

Dubbeltäcken - 200x200

 

Dubbeltäcken är skapat för dem, som kan gilla att mysa med eller utan partner.  Det finns massor av plats under täcket att breda ut sig på. De flesta känner nog till detta, och det kan ofta varas vårt att ligga två under samma täcke om det är ett enkeltäcke. Under natten så kommer troligtvis någon hamna utanför täcket. Därför är ett dubbeltäcke i 200x200 idealt till ett par, eller till den som inte kan få nog med plats.

I denna kategori finns alltså dubbeltäcken i 200x200, som är den vanligaste storleken när man pratar om vanliga dubbeltäcken. Förutom denna storlek, säljer vi även dubbeltäcken i storlek 200x220 cm och den allra största storleken 240x220 cm, som hänvisas till personer över ca.185 cm.

 I de olika täckena finns det också olika slags stoppning – där de populäraste är gåsdun och myskandsdun, som reglerar värmen korrekt, om rätt täcke har valts. Myskandsdun och gåsdun påminner mycket om varandra, då myskandsdun är av ungefär samma storlek som gåsdun. Därför kan du med gott samvete välja vilken du föredrar och ändå få lika mycket glädje av det.

Ett genomgående fel, som också är ett av de helt förståeliga felen, är att många tror att desto tyngre täcket är, desto varmare är det. Detta är inte korrekt, eftersom att det är luften emellan täckena som avgör värmen. Därför kan ett lätt täcke vara lika varmt som ett tyngre täcke. Fördelen med lätta täcken är dock, att de inte känns lika betungande i samma grad som de tyngre täckena – men detta är något av en smaksak.

Hos Bättre Nätter finner du både de tyngre dubbeltäckena, men också ett stort urval av de lättare dubbeltäckena, som trots sin låga vikt har en bärighet på 11-13, vilket är mycket passande för de flesta svenska sovrum, där temperaturen befinner sig mellan 18 och 23 grader.

För att göra det lättare för dig som kund så är täckena uppdelade i tre värmegrader:

Sval: Täcket som passar till sommarvädret, där temperaturen är stigande landet.

Mellan: Helårstäcket, som du som sagt kan använda från sommar till nästa sommar.

Varm: Täcket som passar till vintervädret, som ser till at du håller värmen under de kalla månaderna, då det oftare är kyligare i sovrummet än normalt.

Om du har frågor eller behov för vägledning vid valet av täcke, så är du alltid välkommen att kontakta oss, antingen via mail eller genom att skriva till oss i chatten – vi är alltid redo för att hjälpa dig!