Vad är stoppning?

I alla madrasser finns det stoppning mellan fjädrarna. Detta kallas för komfortskiktet, och denna stoppning utgör en viktig del av komforten i sängen. Stoppningen och fjädrarna i madrassen arbetar tillsammans, vilket resulterar i att du får en sund, komfortabel och lugn plats till din nattsömn. Stoppning finns i många olika typer, men de mest moderna och komfortabla typer av stoppning är av modernt skum eller latex. Hos Bättre Nätter har vi valt att investera i flera danskproducerade typer av stoppning, exempelvis det temperaturreglerande Cooltex, ventilerande latex eller high-resilient skum, samt det moderna Waterlily, som du finner i våra Airpur-madrasser.

Vi använder som utgångspunkt 5 olika typer av stoppning här på Bättre Nätter, latex, high-resilient, polyeterskum, Cooltex och Waterlily. Alla dessa typer av stoppningar är rekommendabla, men det finns skillnader mellan dem som är värda att notera. Latex är den mest grundläggande stoppningen, som ger ett elastiskt stöd. Latex är ett utmärkt val för alla viktklasser, detta för att denna typ av stoppning anpassar sig efter din vikt, och trycker tillbaka där du väger som mest. Det betyder, att madrassen anpassar sig efter dina behov och avlastar dina tryckpunkter på bästa möjliga sätt. Latex är dessutom ventilerande, och bidrar till en ren säng och sund sömn.

Stoppning hos Bättre Nätter

High-resilient är ett modernt skum, och som namnet antyder är väldigt långtidshållbart. Detta typ av skum är också elastiskt, och det absorberar dina rörelser under natten så att din partner inte vaknar, när du vänder på dig. Stoppningens elasticitet bidrar dessutom till en lång hållbarhet, därför föredrar många detta typ av skum. Cooltex är ett danskproducerat skum, som utöver att vara avlastande också är temperaturreglerande. Cooltex bidrar således till ett sunt sömnklimat, då madrassen anpassar sig efter din och rummets temperatur, så att du varken blir för varm eller för kall i en säng med Cooltex-stoppning. Madrasser med Cooltex är naturligtvis också ventilerande, vilket betyder att din säng kommer hålla sig frisk, ren och komfortabel i många år framöver. Vår populära Venus kollektion har exempelvis denna stoppning.

Som extra lyx så har vi installerat det helt nya Waterlily-skummet i våra madrasser från Airpur. Detta skum anpassar sig efter den omgivande temperaturen, därför kan madrassen kännas fast i ett kallt rum och mjukare i ett varmt. Skummet anpassar sig efter kroppens temperatur, och skapar den bästa miljön för din sömn. Waterlily är både tryckavlastande, temperaturreglerande och ventilerande och det är förmodligen den bästa skumtypen på marknaden.

Det är viktigt, att vara uppmärksam på vilket typ av skum som är i din madrass. Många återförsäljare använder sig fortfarande av kallskum, det gula skummet som du säkert kan komma ihåg från gympasalen i skolan. Kallskum kan kännas behagligt de första 5 minuterna du ligger på det, men skummet har ingen reell effekt. Det är bland annat därför vi på Bättre Nätter tror på, att man får ut mer av ett seriöst samtal om sina behov och preferenser, än genom att prova 5 sängar på 10 minuter i den närmsta sängbutiken.