Sovställningar

I vilken ställning man sover varierar från person till person och kan ändras beroende på om man sover ensam, med en partner eller när man är gravid. Olika sovställningar har olika effekt på din kropp, vissa är bättre för kroppen än andra. Hur du sover kan även säga en del om dig och hur du kan vara som person.

Vi på Bättre Nätter har valt att skriva ihop en text som besvarar olika funderingar som kan finnas kring just sovställningar och hur de tillsammans med våra produkter kan ge dig den bästa sömnen.

Vilka sovställningar finns det?

Det finns en stor blandning av sovställningar, vi tänkte nämna de mest klassiska och vad de kan säga om den som sover i respektive ställning.

  • Fosterställning: Används mest av kvinnor och är den vanligaste sovställningen. Personer som sover i denna ställning kan uppfattas som någon som verkar tuff i början men bryr sig och är känslosamma när man väl lära känna dem.
  • Soldaten: Man ligger i en rak position på rygg, likt en soldat. Personer som sover i denna ställning kan uppfattas som reserverade och tysta. Många snarkar när de sover på det här viset.
  • Fritt fall: Här sover man på magen med armarna runt kudden och huvudet åt ena sidan. Sover man i denna ställning så kan man uppfattas som social, utåtriktad och känslig.
  • Sjöstjärnan: Här sover man också på rygg men med armarna uppåt istället. Det är även vanligt att man snarkar om man sover i denna ställning och man kan uppfattas som en hjälpsam och bra vän som lyssnar.
  • Dagdrömmaren: Även denna är en ställning där man sover på rygg, fast denna gång så har man istället armarna under sitt huvud under kudden. En person som sover i denna sovställning kan uppfattas som bekymmersfri, positiv och nöjd.
  • Kuddkramaren: Precis som namnet antyder så sover man kramandes om sin kudde i denna sovställning. Personer som sover på detta vis värnar ofta om sina nära relationer till familj och vänner.

Vilken är den bästa sovställningen?

Det finns vissa sovställningar som är bra för kroppen, och andra som inte är särskilt bra för kroppen.

Den absolut bästa är att sova på ryggen, det är för att ryggraden, nacken och huvudet hamnar i en mer naturlig position som förhindrar ryggsmärtor, rynkor och sura uppstötningar.

Den sovställning som är sämst för kroppen är att sova på mage. Detta är för att när du ligger på mage med huvudet åt sidan så hamnar nacken i en onaturlig position. Det kan dessutom skapa rynkor när ansiktet ligger tryckt ner i kudden och för kvinnor så saknas ett bra stöd för brösten när man ligger på mage.

Mellan den bästa och sämsta sovställningen så finner vi att sova på sidan, den har fördelar och nackdelar från både den bästa sovställningen och den sämsta.

Hur man sover är extremt individuellt och vad som funkar fint för dig kanske inte alls funkar för någon annan. Vi på Bättre Nätter vet dock att vi kan bidra med de bästa produkterna för att våra kunder ska sova så bra som möjligt. Vi har kvalitetssängar så som kontinentalsängen Venus, bäddmadrasser med andningsbart material så som bäddmadrassen Mayan Green, eller fluffiga och mjuka täcken från vår egna kollektion så som BALANCE by BN. Vi erbjuder allt möjligt för dig, och så länge du finner ut vilken sovställning som funkar bäst för dig och din kropp, så kommer kombinationen av våra kvalitetsprodukter och din sovställning ge dig en riktig god natts sömn.

Om du har några frågor gällande våra produkter, så är du alltid välkommen att kontakta oss. Detta kan du göra genom att skriva till oss i chatten i högra hörnet på hemsidan eller genom att ringa oss. Du kan dessutom maila oss dygnet runt till kontakt@battrenatter.se.