Att sova naken

Att sova naken, barn som vuxna, är faktiskt något som är hälsosamt för kroppen. Det är alltså inte endast bekvämt och befriande utan påverkar även kroppen positivt på flera olika vis. För dem som inte är helt bekväma i att sova helt naken så kan det också bara vara bra för kroppen att sova i väldigt lösa kläder.

Vi på Bättre Nätter har valt att i denna text förklara kortfattande varför det är hälsosamt att sova naken och hur det tillsammans med våra kvalitetsprodukter, kan hjälpa dig att sova bättre.

Varför är det så hälsosamt?

Det finns fler anledningar till att det är bättre för dig att sova naken än att det är irriterande när pyjamasen glider runt och hamnar oskönt på kroppen, några av följande är:

  • Det är enklare, du slipper leta runt efter pyjamasen när du är trött och bara vill sova.
  • Du slipper känna dig svettig om morgonen då du svettas mindre under natten när du inte har kläder på dig. Detta kan därmed göra så att du slipper gå upp den där extra halvtimmen för att duscha, du håller dig helt enkelt fräschare genom natten.
  • Du håller dig i bättre form och är friskare. Ämnesomsättningen hålls igång bättre när man är lite kallare, detta uppnår du då lättare när du inte har ett lager av pyjamas på dig. Dessutom så tenderar människor som håller sig svalare under natten att ha lägre blodsockernivå samt att de skyddas bättre mot hjärtsjukdomar.
  • Vi får det lättare att somna. Människor behöver ofta ett svalare sömnklimat för att kunna somna, därmed kan det hjälpa dig att somna snabbare om du skippar pyjamasen.
  • Du sover bättre och kvaliteten på din sömn ökar när du har en lägre kroppstemperatur under natten. Ett svalare klimat får dig att enklare komma in i djupsömn vilket är den fas där kroppen kan återhämta sig. Vi faller enklare till ro när det är svalare samt att vi vaknar inte upp lika mycket under natten.
  • Det är hälsosamt att lufta alla kroppens vinklar och vrår, låt hela kroppen luftas så kommer alla delar av kroppen nå en bättre balans.

Det är tydligt att det löpande temat genom alla punkter är just att det är nyttigt för kroppen att få luftas och vistas i ett svalare klimat när det är dags att sova. Här på Bättre Nätter så kan vi hjälpa dig med att få ett svalare sömnklimat så att du som inte tycker det är svalt nog att sova naken, eller du som har svårt med idéen om att sova naken, kan få produkter som kan hjälpa dig uppnå den bästa möjliga sömn.

Två produkter att fokusera på som kan påverka ditt sömnklimat är din bäddmadrass och ditt täcke. Vi säljer både bäddmadrasser och täcken som har just kylande egenskaper. Vi vill gärna börja med att rekommendera vår Mayan Green bäddmadrass, som består av 100% naturlatex. Detta resulterar i att det inte endast är en sval och ventilerande madrass men också en extremt allergivänlig madrass som kan användas av många. När det kommer till täcken så har vi ett som är speciellt anpassad för att vara sval, denna har en sida som är kylande som man kan vända mot kroppen när man ska sova för att få bäst kylande effekt. Detta täcke är Temprakon ® Advance, som kan väljas i beteckningarna sval, mellan och varm.

Skulle du ha några frågor angående våra bäddmadrasser, täcken, eller några av våra andra produkter, så är du mer än välkommen att kontakta oss. Du kan kontakta oss genom att ringa, skriva i chatten på hemsidan eller genom att maila oss till kontakt@battrenatter.se.