Sömnfaser

Vår sömn är något som vi måste vårda och prioritera för att kunna må så bra som möjligt under dagarna. Sömnen påverkar hur vi mår både fysiskt och psykiskt och hjälper vår kropp att återhämta sig efter dagens påfrestningar. Vi på Bättre Nätter vill gärna hjälpa dig att informera om sömnen och hur vi kan hjälpa dig att få det bästa utav den.

De olika faserna

Sömnen består av 4 sömnfaser som vi går igenom medan vi sover. Alla utgör en viktig del för att våra muskler ska få repareras och så att minnena ska kunna sorteras och rensas, allt för att vi och vår kropp ska vakna upp så välmående som möjligt. För att göra det så tydligt som möjligt så går vi översiktligt igenom de 4 faserna.

  1. Första stadiet av sömn, även kallad lättsömnen. Här växlar du mellan att sova och vara vaken, du är väldigt lättväckt och det är vanligt med ryckningar precis innan du somnar. Det här stadiet utgör ca 5% av din nattsömn.
  2. Nästa stadie, som även kan kallas mellansömnen, är där andningen blir tyngre och mer regelbunden. Sömnen blir djupare men du är fortfarande relativt lättväckt, och hjärtrytmen blir lugnare och mer stabil. Den här fasen utgör så mycket som ca 50 % av din nattsömn.
  3. Det tredje stadiet, även kallad djupsömnen, som är den absolut viktigaste fasen av din nattsömn. Här är det som du sover som djupast och är därmed relativt svårväckt. Väcks man i detta stadie så kan det behövas 5-10 minuter innan du vaknar ordentligt. Under denna fas så återhämtas kroppen då bland annat immunförsvaret stärks och musklerna och skelettet byggs upp.
  4. Tillslut så når vi fram till REM sömnen, som även kan kallas för drömsömnen. Det är här, som namnet avslöjar, som vi drömmer som mest och kroppen får bearbeta våra undermedvetna tankar och rensa händelser från dagen. Det här stadiet utgör ca. 20-25% av din nattsömn.

Här på Bättre Nätter tycker vi det är viktigt att kunna erbjuda våra kunder en lösning av hög kvalitet som ger våra kunder möjlighet att få en så god natts sömn som möjligt. Vi rekommenderar vår Venus kontinentalsäng som har fått positiv respons och som inte endast är en säng utan en möjlighet för dig att få en god natts sömn, under alla sömnfaserna.

För dem som kanske har några extra spännande äventyr i sina drömmar under REM sömnen och kan uppleva att de vaknar upp varma och svettiga så kan vi på Bättre Nätter också rekommendera vår bäddmadrass Mayan Green som är av 100% naturlatex. Denna bäddmadrass är ventilerande, vilket resulterar i att det blir en svalare madrass som kan underlätta för dig som får det varmt under natten. Utöver detta så är denna bäddmadrass passande för nästintill alla, då den är extremt allergivänlig. Bäddmadrassen Mayan Green kan därmed vara med och förbättra din nattsömn, även för de nätter då man drömmer extra mycket.

Om du har några frågor angående vår modell Venus, våra bäddmadrasser eller något helt annat angående våra produkter, så kan du enkelt kontakta oss. Du kan kontakta oss genom att ringa till oss eller maila till mailadressen kontakt@battrenatter.se. Utöver detta så kan du även enkelt skriva i chatten som du finner i högra hörnet på vår hemsida.