Sömnbrist

Sömnbrist innebär att den drabbade får för lite sömn eller att den sömn som den får är av dålig kvalitet eller är kontinuerligt avbruten av någon anledning. Sömnbrist kan både vara självvald eller orsakad av något som gör att den drabbade inte kan sova. Självvald kan vara i form av att personen i fråga har valt en livsstil som gör att den måste sova mindre. Har man istället något som orsakar sömnbristen så kan exempelvis insomni vara ett tillstånd som ligger bakom problemet.

Sömnbrist är något man ska se allvarligt på då det kan göra dig sjuk på flera olika sätt. Därför har vi på Bättre Nätter valt att skriva denna text så att vi kan informera dig om hur du kan bli påverkad, men även hur vi och våra produkter kan hjälpa dig att uppnå kvalitetssömn.

Bli sjuk av sömnbrist?

Att inte få nog med sömn någon natt då och då påverkar dig inte så hårt, men att under längre perioder få för lite sömn är något som kan ha allvarliga konsekvenser. Det kan skada både din hjärna och kropp av att utsättas för sömnbrist. Några av följderna av sömnbrist är:

  • Riskerna för hjärnsjukdomar, så som alzheimer kan öka.
  • Risken för övervikt ökar.
  • Minnet försämras.
  • Vi äter mer onyttigt, gärna feta och söta saker.
  • Vårt immunförsvar blir sämre.
  • Risken för hjärtsjukdomar ökar.
  • Din hy försämras.
  • Du blir känslosam.
  • Problem med din syn uppstår.

Det finns många olika följder av sömnbrist, vissa av dem uppstår på längre sikt medan andra kan uppstå på kortare sikt. Oavsett så är det viktigt att du som lider av sömnbrist från tid till tid ser till att du har den bästa möjliga utgångspunkten för att kunna få kvalitetssömn när du väl sover. Detta är något som vi på Bättre Nätter kan bidra med då vi säljer kvalitetsprodukter som de alla på olika vis kan hjälpa dig uppnå en bättre sömn.

En produkt vi gärna startar med att rekommendera, som många kunder har varit nöjda med, är vår Venus kontinentalsäng. En säng som inte endast är fantastisk att se på men också fantastisk att sova i.

En annan produkt som inte bara är bekväm att ligga på men också hjälper till med att skapa ett behagligt sömnklimat är vår bäddmadrass Mayan Green. En madrass av 100% naturlatex som utöver att vara extremt allergivänlig också är ventilerande, vilket skapar ett svalare sömnklimat som är en fördel för många när de ska somna.

För dig som har sömnbrist av fysiska skäl, så som svullnader i fötterna, ryggproblem eller liknande, så kan en ställbar säng vara en passande lösning. Vår ställbara säng Venus är en kvalitetssäng som kan höjas eller sänkas i både fot-och huvudändan med ett enkelt knapptryck.

Vi på Bättre Nätter är stolta över att kunna erbjuda våra kunder kvalitetsprodukter som kan hjälpa vid problem med sömnbrist. Är fallet som så att du lider av sömnbrist just på grund av att de produkter du använder nu inte kan hjälpa dig uppnå det sömnkvalitet du behöver, så kan våra kvalitetsprodukter vara lösningen. Detta är något som vi är glada över att kunna hjälpa våra kunder med.

Skulle du ha funderingar kring våra sängar, bäddmadrasser eller några av våra andra produkter, så är det bara att kontakta oss. Vi kan nås på telefonen, via chatten i högra hörnet på vår hemsida eller så kan du maila oss dygnet runt till kontakt@battrenatter.se.