Sömnbehov

Vår sömn är en viktig del av vårt liv för att vi ska må bra och för att vår kropp ska må bra. Det är nämligen när vi sover som vår kropp får återhämta sig i form av bland annat att minnet får sorteras och lagras samt att musklernas kan repareras och vila. Sömnen påverkar vårt välmående både fysiskt och psykiskt och det är därför så viktigt att man uppfyller det sömnbehov som man har. Vårt behov för sömn är dock inte samma under hela vårt liv utan det skiftar från ålder till ålder. Ett barn har exempelvis ett helt annat sömnbehov än en pensionär.

Vi på Bättre Nätter har valt att skriva ihop en kortfattad text angående just sömnbehov i olika åldrar samt hur du kan uppfylla ditt sömnbehov med hjälp av våra kvalitetsprodukter.

Hur skiljer sig sömnbehovet?

Sömnbehovet avtar generellt ju äldre du blir. En nyfödd och fram till 1 år behöver hela 15-18 timmar sömn per dygn. Barn från 1 år upp 12 år behöver någonstans mellan 10-13 timmars sömn, barn kring 3 år behöver troligtvis 13 timmars sömn medan barn som är 11 behöver kanske 10 timmar istället. Tonåringar behöver ca 8-9 timmars sömn, men vissa barn kan behöva mer under puberteten. Barn behöver mer sömn för att de växer och lär sig så mycket under sina tidiga år och därför behöver kroppen mer sömn för att kunna processa allt nytt och återhämta sig.

Men ju äldre vi blir desto mer avtar sömnbehovet då våra kroppar inte behöver lika mycket sömn. En vuxen människa behöver alltså inte mer än ca 6-9 timmars sömn. När man sedan blir ännu äldre och har blivit pensionerad så behöver kroppen ännu mindre sömn. Sömnbehovet har då minskat till ca 6-7 timmar sömn per dygn.

Vad kan vi på Bättre Nätter bidra med?

Här på Bättre Nätter så kan vi dessvärre inte ändra människans olika faser av sömnbehov men vi kan däremot se till så att du kan uppfylla det sömnbehovet du har, så att du kan få ut den bästa sömnen under de timmar du sover.

Vi har ramsängar perfekta för tonåringen som är i behov av mycket sömn efter hormonfyllda dagar, vi kan varmt rekommendera vår kvalitetssäng Venus, som passar utmärkt till ett barns eller ungdoms rum.

Eftersom vi inte har behov att sova lika länge som vuxna så är det viktigt att vi ändå får en god sömn under de timmar vi behöver sova. Vi kan se till du att du får en kvalitetssäng med personligt stöd, så att du kan uppfylla ditt sömnbehov och få en god natts sömn. En säng som vi har mottagit positiv respons på är vår Venus kontinentalsäng, en kvalitetssäng som inte bara är en fröjd för ögat men också en fröjd för dig och din sömn.

När man blir lite äldre och börjar känna av krämpor i bland annat rygg och nacke, så kan det vara svårt och obehagligt när man ska exempelvis försöka läsa i sängen. När man är äldre så sover man ännu mindre men det betyder inte att man ska gå miste om kvalitetssömn under de timmarna. För att underlätta i situationer där man vill kunna sitta och läsa i sängen så är vår Venus, fast som ställbar säng, en utmärkt lösning. Då det endast är att höja huvudändan med ett knapptryck för att hamna i en behaglig sittande position så kan detta vara till stor hjälp för de äldre med krämpor.

Vi på Bättre Nätter är glada över att vi kan hjälpa alla våra olika kunder med våra kvalitetsprodukter, oavsett ålder och sömnbehov.

Om du skulle ha några frågor angående våra ramsängar, kontinentalsängar eller våra ställbara sängar, så är du mer än välkommen att kontakta oss. Detta kan du göra genom att ringa, skriva till oss i chatten på hemsidan, eller maila oss till kontakt@battrenatter.se.