Snarkningar

Har det blivit som vana i ditt hem att du vaknar du upp mitt i natten av ett högt oljud som får hela sängen att vibrera, med en klocka som visar 03.27, och att det alltid visar sig vara din partner som är källan till oljudet? Snarkningar är något som inte bara påverkar den som själv är drabbad utan även de närstående som sover nära inpå.

Snarkningar kan faktiskt klassas som en sjukdom, en så kallad folksjukdom som både kvinnor och män kan ha. Det är dock flest män som snarkar, det blir vanligare för kvinnor att börja snarka efter klimakteriet. Snarkningar är något som man inte ska se för lätt på då det påverkar sömnen för både den drabbade och dess partner.

Två typer av snarkning

Snarkning kommer i två typer, en mindre allvarlig som man själv kan behandla med olika hjälpmedel från apoteket, så som speciella sprayer osv. Denna enklare typ kallas för social snarkning och är inte medicinskt farlig. Den andra typen kallas medicinsk snarkning, detta är en allvarligare typ som kan anses som farlig. Den ger den drabbade andningsuppehåll under sömnen vilket resulterar i att kroppen lider av syrebrist. Denna typ av snarkning ska behandlas med hjälp av läkarhjälp.

Orsaker

Det finns en rad olika orsaker till varför man snarkar, några av dem är:

  • Stress
  • Alkohol
  • Rökning
  • Övervikt
  • Trötthet
  • Trånga näsgångar
  • Djup sömn
  • För lite sömn
  • Täppt näsa

Vi kan enkelt se att det finns flera olika orsaker bakom snarkningar och vissa av dem kan dessvärre inte vi på Bättre Nätter hjälpa dig med men det finns en del kan vi hjälpa dig med, och detta är något som vi är glada för att vi kan bidra med hjälpande produkter.

Vi på Bättre Nätter ser det som något mer än att vi endast säljer sängar, vi ser det som att vi säljer bättre nattsömn och ett förbättrat resultat. Vi är stolta över att vi kan sälja hjälpande lösningar som kan hjälpa både dig som snarkar men även din partner att få ljudfria och avslappnande nätter. En av våra sängar som vi gärna rekommenderar och som har fått positiv respons är vår Venus kontinentalsäng, en kvalitetssäng med möjligheten för att ge dig en förbättrad nattsömn.

Något som vi också vill rekommendera är vår ställbara säng Venus, som kan vara ett utmärkt alternativ om man ofta upplever att man sover bättre och snarkar mindre när man har möjlighet att höja huvudändan lite, så att man kan ligga lite mer upprätt. Detta är också något som kan underlätta väldigt mycket när man är tät i näsan och förkyld då det kan bli ett obehagligt tryck att ligga med huvudet för lång ner.

Skulle du ha något som du undrar över angående våra sängar eller några av våra andra produkter, så är du mer än välkommen att kontakta oss. Du kan kontakta oss genom att maila till mailadressen kontakt@battrenatter.se, eller genom att ringa till oss. Du kan dessutom skriva till oss i chatten i högra hörnet på hemsidan.