Senses Lux

24 990,00 kr

As low as 24 990,00 kr

Leveranstid 16-26 vardagar Läs mer

Beräknad leveranstid

Fraktfirman ringer till dig så snart varan har packats på vårt lager och ankommit till deras lager.
 • Producerad av danska hantverkare i Horsens.
 • Byte av fasthet för 799,- i 100 dagar.
 • Kvalitet har aldrig varit billigare.
 • Cooltex stoppning ger temperaturreglerande komfort.
 • Valfri bäddmadrass med 60 mm kärna, Latex eller Celcius.

Färg

Anpassa
Senses Lux Cover - 180x210 - Grå   + 0,00 kr
 • Gratis leverans Läs mer

  Leveransinfo

  Här på Bättre Nätter erbjuder vi gratis leverans till kantsten på alla köp.

  Vid större varor så som sängar och bäddsoffor blir du uppringd av fraktfirman när de mottar varan från oss. Vid mindre varor, så som täcken, får du ett försändelse-ID där du kan följa din leverans.


 • 100 dagars provning Läs mer

  100 dagars provning

  När du köper en säng hos Bättre Nätter kan du prova den hemma i ditt sovrum i upp till 100 dagar, därefter kan du byta fastheten. Det kostar endast 799,- i frakt. Vi menar nämligen på, att det är betydligt mer rättvisande att prova sängen i ditt eget hem, istället för att prova sängen fullt påklädd på två minuter i en fylld butikslokal.

  Det tar några veckor att vänja sig till en ny säng, och att kunna avgöra om det är den rätta för dig. Därför har vi valt att göra det så lätt som överhuvudtaget möjligt att få den rätta fastheten i din nya säng. När du har mottagit sängen och sovit i den så kan du när som helst efter det komma tillbaka här på hemsidan och välja att byta. Efter detta val sätter vi en ny fasthet i produktion till dig och sänder denna ut till fraktfirman för att sedan kunna byta den hos dig. 

 • Prisgaranti Läs mer

  Prisgaranti

  Här på Bättre Nätter har vi fördelaktiga priser, därför kan vi också ge våra kunder prisgaranti. Det vill säga, att om du finner en identisk produkt med en här på sidan, till ett billigare pris någon annanstans (produktpris+leveranspris), så matchar vi naturligtvis denna. För att Prismatch/Prisgaranti ska vara gällande, så ska det vara tala om en svensk butik och du ska göra oss uppmärksamma om detta inom 14 dagar efter köpet.

  Vill du använda prisgarantin, så ska du bara skriva ett mail till oss med en länk till priset på den andra sidan. Därefter får du produkten hos oss till samma pris. Prisgarantin gäller inte för varor som andra endast erbjuder vid speciella tillfällen, så som vid timerbjudanden eller utförsäljning pga. att säljaren upphör. Varan ska också finnas på lager hos den pågällande säljaren.

SENSES Lux Kontinental – ett sunt sov klimat i stilren design

I SENSES Lux kontinental får du ett sunt, behagligt klimat att sova i. Sängen anpassar sig till dig och dina behov, från liggställning till komfort och temperatur. Vi tror på att du kommer få en riktigt god upplevelse med denna säng. SENSES Lux kontinental är en elegant dansk säng, designad av noggranna yrkesmän i Horsens. Vi är stolta över den, och vi hoppas på att den kommer ge dig många goda nätter framöver.

Svenskarna sover generellt inte speciellt bra, det brukar oftast inte behövas mer än en Googlesökning på orden ”svenskarnas sömn” för att fastslå att svenskarnas sömnkvalitet är för dålig. Vid sökningen bemöts man av rubriker så som ”hälften av alla svenskar sover för lite” och dessa överskrifter målar en dålig bild av svenskarnas sömnkvalitet. Folket har en allt för låg sömnkvalitet, och det skylls på många saker. Stress, temperatur, osunda liggställningar och särskilt elektroniska apparater - alla bidrar till ett osunt klimat i sovrummet. Detta är bekymrande, och här hos Bättre Nätter vill vi gärna vara med för att göra en skillnad och skapa en annan bild av svenskarnas sovvanor.

Därför lanserar vi nu vår nya SENSES kollektion. SENSES sängarna är inte en mirakelmedicin och vi påstår inte att en säng från vår SENSES kollektion kommer lösa alla dina problem.  Sängarna är dock resultatet av utmärkt danskt hantverk, och hos Bättre Nätter garanterar vi, att SENSES Lux plus är ett stort steg på vägen mot en sund, god natts sömn.

Sund sömn på en madrass av hög kvalitet

SENSES Lux kontinental är en lyxig säng. Sängen är både flott och inbjudande att se på, men under dess enkla design finner man den sanna lyxen. Överst är sängens bäddmadrass. Till SENSES Lux kontinental medföljer valet mellan två olika bäddmadrasser, båda av hög kvalitet och båda något tjockare än vanliga madrasser. Grunden till denna extra tjocklek är, att bäddmadrasserna inte bara är mjuka och behagliga att ligga på, utan de anpassar sig även efter din kropp, temperatur och liggställning.

Bäddmadrassen är viktig i SENSES Lux kontinental. Det ingår nämligen i ett komfortabelt samarbete med den resårmadrass som finns precis under bäddmadrassen. Resårmadrassen i SENSES Lux kontinental består av det temperaturreglerande och tryckavlastande Cooltex-skummet, som om omger madrassens pocketfjädrar. Fjädrarna säkerhetsställer soliditet i madrassen, och ger dig en sund och behaglig liggställning. En sund liggställning garanterar att du undgår irritation och mottryck under natten, vilket betyder att du vaknar mindre. När du vaknar mindre upplever du en djupare sömn och återhämtar dig bättre, vilket resulterar i att du vaknar pigg och utvilad nästa dag.

Soliditeten i resårmadrassen samarbetar med bäddmadrassens mjukhet. Bäddmadrassen formar sig efter din kropp, och låter dig sjunka ner där du möts av resårmadrassens soliditet. Soliditeten känns inte obehaglig, för att omkring fjädrarna finns det tryckavlastande Cooltex-skummet, som ger dig en sund liggställning på ett skönt, inbjudande sätt. Cooltex-skummet är temperaturreglerande, och det anpassar sig efter din kropp och rummets temperatur. SENSES Lux kontinental ger ett sunt klimat att sova i, och det anpassas efter dina behov. Nederst i sängen finns sängens plattform, byggt på en skumkärna. Kärnan säkerhetsställer sängens fasthet, och ser till så att du kan känna dig bekväm. Sängens kärna bildar basen för att resårmadrassen och bäddmadrassen kan arbeta tillsammans och kan ge dig en god och sund natts sömn. 

Danskt hantverk

SENSES Lux kontinental är dansk producerat hantverk till ett gott pris. Bättre Nätter är ett online baserat företag, och därför kan vi tillåtas sälja till priser som fysiska butiker inte kan.  Det betyder, att du hos oss kan få en högre kvalitet för mindre pengar. Detta är också fallet med SENSES Lux kontinental, som är ett utmärkt hantverk. Sängen är producerad vid European House of Beds i Horsens. Här har man i en rad av år producerat sängar och danska hantverkare, snickare och sömnexperter arbetar här för att garantera dig en god natts sömn och hög kvalitet. Arbetet i Horsens sker under sträng kvalitetskontroll och goda, sunda arbetsvillkor. Här hos Bättre Nätter tror vi på att den höga, ensartade och danska kvaliteten kommer dig till godo. 

Bäddmadrass till SENSES Lux

Du kan som tidigare nämnts, välja mellan två bäddmadrasser vid köp av SENSES Lux kontinental. De båda anpassar sig efter din kropp och dina behov, men på olika sätt. Bäddmadrassen i Latex är otroligt populär. Denna bäddmadrass är elastisk, och det betyder att den stödjer dig oavsett hur du placerar din vikt på bäddmadrassen. Bäddmadrassen anpassar sig efter din personliga liggställning och ger dig på så vis ett konstant stöd hela natten. Desto mer tryck som läggs på madrassen, desto mer trycker madrassen tillbaka, och Latex-bäddmadrassen är därför ett lämpligt val för alla olika viktklasser.

Du kan också välja vår Celcius-bäddmadrass. Den är gjord av Memory Foam, som är ett skum som formar sig efter din kroppsvärme. Madrassen kommer forma sig efter där din temperatur är som högst, och det betyder att madrassen låter dig sjunka ner vi de klassiska tryckpunkterna så som skuldra, nacke och höfter. På så vis avlastas du där som du har störst behov för det. Då denna bäddmadrass använder kroppsvärme för att forma sig så blir den dock ganska varm, och kärnan avleder inte värmen utan lagrar den istället. Det betyder, att du kommer att ligga i ett avtryck av din egen kroppsbyggnad, vilket kan ge dig mindre rörelsefrihet. Det är dessutom inbyggd antiglidskydd i resårmadrassens tyg, så din bäddmadrass varken glider av, upp eller ner. 

Byte av fasthet

Vid köp av SENSES Lux ber vi dig att överväga, vilken fasthet du önskar att din sang ska ha. Du kan som utgångspunkt välja emellan två typer av fasthet, Medium och Fast. Här hos Bättre Nätter rekommenderar vi vid köp av denna säng, att personer med en vikt under 75 kg väljer en madrass med Medium i fasthet, medan personer med en vikt mer än 75 kg bör välja en madrass med Fast i fasthet. Om fallet är att du väger över 95 kg, finns det en möjlighet för att uppgradera sängens fjädrar från pocketfjädrar till multipocketfjädrar. Vi rekommenderar denna uppgradering, då en person som väger mer naturligtvis kommer sjunka längre ner i madrassen än en lättare person. Därför är det behov för fler fjädrar att fördela vikten på, för att uppnå den optimala fastheten. Multipocketfjädrar är alltså inte ´bättre´, och om du väger mindre än 95 kg så kommer vanliga pocketfjädrar vara att föredra.

Vi har givetvis förståelse för, att det ibland kan vara svårt att vara säker på fastheten när man beställer en säng på nätet. Av denna orsak så har vi hos Bättre Nätter beslutat att erbjuda dig ett byte av madrassens kärna för 799: -. Bytet skall då ske inom 30 dagar efter att ha mottagit produkten. Skulle du önska ett byte så accepterar vi naturligtvis att du har packat upp madrassen och sovit på den i upp till 30 dagar. Vi rekommenderar att du sover på madrassen i minst 14 dagar, innan du överväger att byta ut fastheten. Dessa 14 dagar kommer tillåta din kropp att vänja sig till din nya säng, innan du tar ett beslut. Om du fortfarande efter de dagarna önskar ett byte av fastheten, så kan du beställa detta i botten till vänster av vår sida, där du trycker på fliken Byte av fasthet. Vi ser då sedan till, att du får en ny levererad och den gamla tar vi naturligtvis med för retur. 

Specifikation av

 • Størrelse 180x210 cm.
 • Højde Totalt: 62 cm.
Mer information
Kolli 7 st.
Antiglid Antiglid inbyggt
Fäste för ben Förmonterat
Leveranstid 16-26 vardagar
Höjd 62 cm. (10 cm ben, 26 cm botten, 18 cm madrass, 8 cm bäddmadrass)
Fjädrar Pocket
Fjädrar/m2 220 pocketfjädrar pr. m2
Komfortzoner 7-Zoner
Tyg Möbeltyg + Kuvertsömnad.
Stoppning 25 mm Hybridskum.
Ram 14 cm Träram
Garanti 25 års garanti på ram- och fjäderbrott

Leverans

 1. Vi ringer upp dig och avtalar ett leveransdatum. Vi har gratis leverans till hela landet (alla brofasta öar).
 2. Direkt när vi får varan på lager hos oss, så bokar vi in den hos vår fraktman, som efteråt ringer till dig. Här avtalas det vilken dag att motta din produkt.
 3. På själva dagen ringer fraktmannen också en timme innan han ankommer, så att du har möjlighet för att vara hemma. Notera, att mindre paket (inkl. bäddmadrasser) skickas med GLS Partner och placeras i närmsta postombud, om du inte är hemma för att motta ordern.
Leveranstid 16-26 vardagar Läs mer

Beräknad leveranstid

Fraktfirman ringer till dig så snart varan har packats på vårt lager och ankommit till deras lager.
Gratis leverans Läs mer

Leveransinfo

Här på Bättre Nätter erbjuder vi gratis leverans till kantsten på alla köp.

Vid större varor så som sängar och bäddsoffor blir du uppringd av fraktfirman när de mottar varan från oss. Vid mindre varor, så som täcken, får du ett försändelse-ID där du kan följa din leverans.