• iconPrisgaranti
  • iconGratis Frakt

Kontinentalsängar

Artiklar (varor) 1 till 60 av totalt 109
Page:
  1. 1
  2. 2
Artiklar (varor) 1 till 60 av totalt 109
Page:
  1. 1
  2. 2

Kontinentalsängar 

Kontinentalsängar har de senaste åren blivit otroligt populära. Vi har upplevt en stadigt stigande efterfrågan – och detta är verkligen inte utan grund. Med en kontinentalsäng så får du en säng som ser utmärkt ur i varje sovrum, samtidigt som komfortnivån är i absolut särklass på grund av sängens många skikt av fjädring och skum. Att våra kontinentalsängar har många skikt ger både din liggkomfort och sängens utseende. Det betyder då också, att kontinentalsängen är en smula högre än en vanlig säng. Du går inte ”upp” ur en kontinentalsäng, du går bara ur den, och det är ska bestämt inte undervärderas.

Våra kontinentalsängar produceras under utmärkta villkor. Den allra största delen av sängarna produceras här i Danmark under strikta kvalitetskontroller, medan vårt urval av Velda kontinentalsängar produceras med en imponerande omsorg i Belgien. I Danmark byggs våra sängar av danskahantverkare och snickare i Horsens, och hos Bättre Nätter tror vi på att de goda, danska arbetsvillkoren avspeglar sig i den höga kvalitet i den säng vi levererar till dig. I Belgien produceras våra sängar av det familjeägda företaget Velda, som sedan 1954 har levererat sängar av hög kvalitet till hela Europa.

Goda arbetsvillkor skapar goda sängar, och hos Bättre Nätter vet vi att det kommer både dig och oss till godo.

Väsentlig fördel med att välja en kontinentalsäng

Du får först och främst en god säng med ett enormt inbjudande utseende. Kontinentalsängar utstrålar vila och en rofylld plats.  Kontinentalsängar är vanligtvis en smula högre än vanliga sängar. En väldesignad kontinentalsäng är inte bara en säng, men även en flott möbel du kan glädja dig till att sova i. Precis som madrasserna i sängen är av hög kvalitet och passar till just dina behov, så är kontinentalsängen från Bättre Nätter ett utmärkt val, som vill hålla i många år – både vad som gäller sömnkvalitet och utseende.

Skillnaden på en kontinentalsäng och flera vanliga sängar är, att kontinentalsängar har ett extra madrasskikt, vilket ger en förhöjd komfort och följaktligen en bättre sovupplevelse. Det är det extra madrasskikten som ger sängen sin karaktäristiska höjd och tilltalande utseende, samt en oöverträfflig komfort. I de flesta kontinentalsängar kommer en ramsäng eller skumkärna bilda sängens plattform, medan en supplerande resårmadrass överst kommer att ge komfort. De två madrasserna kommer tillsammans ge dig en sund liggställning och en återhämtande sömn som är utöver det vanliga.

I en kontinentalsäng går du som tidigare nämnt inte ”upp” ur sängen, utan däremot ut ur sängen, och det menar vi på att det inte ska undervärderas. I våra kontinentalsängar har vi gjort det hårda arbetet för dig, och kan garantera att våra produkter är av den högsta kvalitet. Samtidigt så menar vi inte på att man ska undervärdera kontinentalsängens små detaljer. Nog är möjligheten för att gå ut ur sängen framför ”upp” ur sängen inte någon avgörande betydelse för kvaliteten på din sömn, men hos Bättre Nätter tror vi på, att man sover bättre i en säng man verkligen värdesätter – både vad angår sängens utseende och innehåll.

Du kan läsa mer om var sängs sammansättning i dess respektive beskrivning.

Att veta om valet

Om du ska välja en kontinentalsäng, så är det naturligtvis en god idé att ha koll på sängens uppbyggnad innan du väljer vilken modell du vill ha. Våra kontinentalsängar är uppbyggda på tre madrasskikt. Det nedersta skiktet består av en ramsäng, som i de flesta modeller är byggt upp kring antingen fjädrar eller komfortskum. Över botten finner du resårmadrassen, som är sängens komfortskikt. Resårmadrassen avgör hur fast sängen är, såväl som hur god komfort du får ut av den. Överst placeras en bäddmadrass, som är med för att göra din säng extra komfortabel. I många billiga sängar, de så kallade ”Kina modeller”, är den nedersta madrassen typiskt bara en träram, som inte tjänar något speciellt syfte annat än att få sängen att se större ut – sängar som dessa finner du med säkerhet inte hos oss på Bättre Nätter.

En helt klar fördel med att välja en kontinentalsäng, är att du i storleken 160x200 såväl som storlek 180x200 får en stor madrass i mitten. I våra kontinentalsängar består dessa madrasser typiskt av två madrasskärnor i ett stort överdrag. Fördelen med detta är, att du inte lägger märke till den irriterande skarven som man vanligtvis kan finna i mitten av sängen. Dessutom har du också den fördel, att vi därefter kan byta fastheten i var sida av sängen, om du inte känner att du har fått den rätta komforten den första gången. 

Kontinentalsängens fasthet

Precis som med andra typer av sängar så är det några val som ska göras när du köper en ny madrass. De mest väsentliga punkter vid köpet av en kontinentalsäng är madrassens fasthet och valet av bäddmadrass. Båda dessa områden spelar en avgörande roll för hur din sovupplevelse blir. Om du är osäker på vilken fasthet du bör välja, så kan du med enkelhet kontakta oss – antingen via mail, telefon eller via chatten på hemsidan – så hjälper vi dig gärna.

Vi ser ständigt, att det inte nödvändigtvis behöver vara en fördel att prov ligga sängen innan ett köp. Hos Bättre Nätter är vi övertygade om, att du får en bättre sömn genom att göra ditt val utifrån noga förklarande specifikationer och engagerad vägledning av specialister inom området, än genom att prova tio sängar på fem minuter i den lokala sängbutiken. Det är verkligen inte säkert att det som känns rätt på de fyra-fem minuterna, nödvändigtvis känns bra under en hel natt.

Vi har utarbetat en formel som kan hjälpa dig med att göra rätt val, när du ska välja fasthet på madrassen till din nya säng. Denna guide kan du se på toppen av vår sida, när du tittar på de olika sängkategorierna.  Den ser ur på detta vis, och du kan med fördel använda denna formel när du väljer fasthet:

Genom att följa ovanstående vägledning, så är du med säkerhet på god väg till att få en god sovupplevelse i din nya säng.

Det är dessutom värt att notera, att du inte ska välja multipocketfjädrar endast för att det är flera fjädrar per kvadratmeter i madrassen. En madrass med multipocketfjädrar kommer bestämt vara för fast för en lätt person, medan en person med en vikt på över 95 kg vanligtvis kommer uppleva att en madrass med pocketfjädrar kommer vara för mjuk. I det fallet, när man väger över 95 kg så finns det fock möjlighet att uppgradera sängens fjädrar från pocketfjädrar till multipocketfjädrar. Vi rekommenderar denna uppgradering, då en tyngre person naturligtvis kommer sjunka längre ner i madrassen än en lättare person. Därför är det behov för fler fjädrar att fördela vikten på, för att uppnå den optimala fastheten. Multipocketfjädrar är alltså inte ”bättre”, och om du väger mindre än 95 kg kommer vanliga pocketfjädrar vara att föredra. Den fasthet som vi refererar till här, blir som sagt ändrad i resårmadrassen i en kontinentalsäng.

Val av bäddmadrass

Bäddmadrassen är det nästföljande som du ska vara uppmärksam på vid köp av en kontinentalsäng. Här har vi som utgångspunkt två möjligheter du kan välja emellan. Celcius-bäddmadrassen som är gjord av Memory Foam, eller vår populära Latex-bäddmadrass.

Latex-bäddmadrassen är elastisk, vilket betyder att den stödjer dig beroende på hur du placerar din vikt på bäddmadrassen. Bäddmadrassen anpassar sig på detta vis efter din personliga liggställning, vilket därmed ger dig ett konstant stöd hela natten. Desto mer tryck som läggas på madrassen, desto mer trycker madrassen tillbaka, och just därför är Latex-bäddmadrassen ett utmärkt val för alla viktklasser.

Vår Celcius-bäddmadrass är som sagt gjort av Memory Foam, ett skum som formar sig efter kroppsvärme. Denna bäddmadrass formar sig efter var din kroppstemperatur är som högst, vilket betyder att madrassen låter dig sjunka ner vid dina tryckpunkter så som skuldra, nacke och höfter. På detta vis så avlastas du precis där du har behov för det. Då denna bäddmadrass använder kroppsvärme till att forma sig så blir den dock ganska varm. Kärnan avleder inte värmen, utan håller istället på den. Detta betyder, att du kommer att ligga i ett avtryck av din egen kroppsbyggnad, vilket kan ge mindre rörelsefrihet.

Om du har frågor om våra kontinentalsängar, så är du naturligtvis alltid mer än välkommen att kontakta oss.