Sängar

Sortera efter
Shopping möjligheter
Kategori
 1. Sängar
 2. Sängramar
 3. Ställbara sängar
 4. Kontinentalsängar
 5. Sängar 90x200
 6. Sängar 120x200
 7. Sängar 140x200
 8. Sängar 160x200
 9. Sängar 180x200
Kärna
 1. Latex 64 Produkter
 2. Mayan Green Latex 58 Produkter
 3. Memory Foam 28 Produkter
Kärnhöjd
 1. 4 cm. 2 Produkter
 2. 5 cm. 61 Produkter
 3. 6 cm. 40 Produkter
Kärna
 1. Pocket Fjedre 63 Produkter
madrastype
 1. Boxmadras 63 Produkter
overflade
 1. Olieret 7 Produkter
traemateriale
 1. Kernebøg 6 Produkter
 2. Fyr Olie 2 Produkter
 3. Fyr Hvid 2 Produkter
Träslag
 1. Tall, Massiv 4 Produkter
 2. Kärnved 5 Produkter
Pris
-

Sängar

Hos Bättre Nätter är vi stolta över att kunna leverera den högsta kvalitet till utmärkta online priser. Vi samarbetar med internationellt kända och duktiga partners, och vi sätter en stor ära i att leverera långtidshållbara kvalitetsprodukter, samt att finna en säng som passar till just dina behov. Här på Bättre Nätter är vi alltid klara till att hjälpa dig.

Vi har ett brett urval och en säng för varje liggställning, vikt och längd. Vi har stora, inbjudande kontinentalsängar, luxuösa ställbara sängar samt ramsängar för varje behov. Vi har dessutom ett omfattande sortiment av bäddmadrasser, så att du kan finna precis den bäddmadrass som passar dina behov, oavsett om du sover ensam, i par eller har användning för tryckavlastning istället för temperaturkontroll – eller kanske båda delar på en gång. Vi har dessutom klassiska massiva träramar, som endast behöver en ramsäng eller resårmadrass av ditt val, innan du har en snygg, behaglig och inbjudande säng.

Här på Bättre Nätter är vi stolta över att kunna erbjuda sunda, komfortabla sängar som håller i många år. Samtliga av våra sängar produceras under sunda arbetsvillkor och sträng kvalitetskontroll. Detta menar vi på att det kommer både dig och oss till godo.

Vårt sortiment

Hos Bättre Nätter strävar vi efter att kunna erbjuda så många möjligheter, som det är individuella preferenser. Vi har ett brett sortiment, och samtidigt har vi som utgångspunkt låst våra modeller i bestämda packet, så att du som kund inte måste ta ställning till allt för många valmöjligheter – med det så säger vi inte, att vi inte är flexibla. Vi har valt att göra våra sammansättningar så att det är det bästa valet för dig i 9/10 av fallen. Vi är naturligtvis uppmärksamma på, att några önskar små ändringar, som exempelvis en annan bäddmadrass eller andra ben. Om detta är fallet, så kan du naturligtvis alltid kontakta oss, så kommer vi hjälpa dig så gott vi kan med att uppfylla dina önskemål. Se här vad våra olika grupper av sängar har för egenskaper:

Ramsängar är en madrass med en inbyggd träram, vilket betyder att du bara ska montera de medföljande benen på träramen med skruvar, därefter har du en säng redo för användning. Vi har utarbetat en guide till monteringen av benen, som du kan finna här på sidan. Att köpa en ramsäng med en tillhörande bäddmadrass är klart det enklaste sättet att få en komplett säng på, utan att någonsin behöva kompromissa med kvalitet eller komfort.

Kontinentalsängar är särskilt populära på grund av deras utseende. Sängarnas design är särskilt imponerande som sedan följs av den högre liggpositionen, och det är inget tvivel om att kontinentalsängens inbjudande fysisk bidrar till ett bättre sömnklimat. Man ser fram emot till att sova i en kontinentalsäng. Kontinentalsängar är uppbyggda på så vis, att man, utöver en botten av ramsängar, har placerat en klassisk resårmadrass ovanför. Därmed får du en smula bättre komfort, samtidigt som att resårmadrassen är i ett enda stycke, vilket betyder att du undgår skarven i mitten av sängen.

Ställbara sängar finns i flera varianter, och kan således både göras som en ställbar ramsäng eller ställbar kontinentalsäng, allt efter det önskade utseendet och komfortnivån. I vårt sortiment finner du både danska ställbara sängar, som är ett resultat av utmärkt danskt hantverk och expertis inom området, samt belgiska ställbara sängar av det ytterst traditionsrika och internationellt kända märket Velda. Våra ställbara sängar är alla med danskproducerade motorer från Linak. Här på Bättre Nätter är vi specialister inom madrasser, inte mekanik, så för att försäkra oss om att den höga kvaliteten hålls så väljer vi i detta fall dansk kvalitet framför en lägre prisnivå.

Sängramar i samma kvalitet som dem vi säljer är mycket svåra att få tag på. Våra sängramar är av massivt trä, och vi har gjort ett medvetet val om att inte ha sängramar av spånskivor och MDF i vårt sortiment. Fördelen med sängramar i massivt trä är, att de håller längre, och samtidigt kan vi garantera för produkternas kvalitet. Våra säng ramar är från danska Jabo, som är de enda danska producenter av massiva träramar idag.

En säng är inte något man köper ofta. Därför är det extra viktigt, att du väljer det rätta valet när du handlar. Välj en produkt som du vet kommer hålla långt i framtiden, utan att mista sin komfort. För hos oss på Bättre Nätter är ovanstående en principsak. Våra produkter ska vara komfortabla och långtidshållbara. Vi vägra att behöva kompromissa när det kommer till detta, och därför finner du heller inte en produkt i vårt sortiment som vi inte själva skulle vilja sova i, från våra billigaste modeller till de dyraste. Vi sätter stor ära i att kunna garantera för kvalitet hos våra produkter, och det kommer du också uppleva när du handlar hos oss på Bättre Nätter. Om du har frågor om vilken modell du bör välja, så är det bara att kontakta oss.

Vilken fasthet ska din nya säng ha?

När man köper en ny säng kan det ibland vara svårt att veta, vilken fasthet man egentligen har användning för. Några föredrar att ligga mjukt, andra vill hellre ligga hårt – och om man befinner sig någonstans mitt i mellan? Vi har några bra tumregler som du kan ta utgångspunkt ur, och på så vis finna den optimala lösningen. Du är naturligtvis alltid välkommen att kontakta oss, om du har frågor angående valet av fastheten i din madrass.

Om du väger under 75 kg, så rekommenderar vi att du överväger en säng med pocketfjädrar samt Medium fasthet i madrassen. Pocketfjädrar och en madrass med Medium fasthet kommer passa till de flesta med en vikt under 75 kg, medan personer som väger 75-100 kg istället bör välja en madrass med Fast fasthet och med pocketfjädrar, på så vis får de det rätta stödet. Väger du däremot över 95 kg sp kommer det vara en bra idé att överväga Multipocketfjädrar. Med multipocketfjädrar får du dubbelt så många fjädrar som med vanliga pocketfjädrar, vilket helt naturligt ger en fastare madrass. En fast multipocketmadrass blir väldigt fast – men väger du exempelvis 100 kg eller mer, så kommer fjädrarna ge med sig, och du kommer då få en ytterst fördelaktigt komfort, trots den rätt fasta utgångspunkten.

Det är dock också väldigt viktigt, att du är klar över vad bäddmadrassen kan göra i förhållande till sömnkvalitet. Om man ska se på vårt urval av bäddmadrasser, så har vi här valt att endast ha produkter av högsta kvalitet. I vårt sortiment finner du inte de vanliga, standardiserade bäddmadrasser som du ofta annars får när du köper en säng. Däremot har vi i vårt sortiment endast bäddmadrasser som aktivt går in och anpassar sig efter dina behov och förbättrar din sovupplevelse. Du kan med fördel läsa vår guide till hur du väljer bäddmadrass, om du vill sätta dig in i vilken bäddmadrass som är den rätta för dig.

Här på Bättre Nätter tror vi på, att du får en bättre sömn genom att göra ditt val utifrån de noga förklarande specifikationerna och engagerad vägledning av specialister inom området, än genom att prova 10 sängar på 5 minuter i den lokala sängbutiken. Det är bestämt inte säkert, att det som känns rätt på de 4-5 minuterna, nödvändigtvis också känns bra en hel natt.

Leverans av sängar från Bättre Nätter

När vi mottar en order på en av våra produkter, så får det från 2-3 vardagar och upp till 2-4 veckor till att du mottar den beställda produkten. Den specifika levereringstiden är angiven vid var enkel produkt, och leveranstiden beror ganska enkelt på om vi har den i vårt lager eller inte. När varan är i vårt lager, så bokar vi den och därnäst så rings du upp för att avtala när leveransen kan ske. Genom att avtala när leveransen kan passa, så har du möjlighet att få det anpassat så att du är hemma vid leveranstiden. Samtidigt så undviker vi att köra ut förgäves, när vi ska leverera varan till dig.

Leveransen som är gratis funkar som så, att du får sängen levererad hem till dig. Här ska du då själv stå för monteringen av sängen – vilket ofta inte tar mycket mer än 10 minuter, då sängarna levereras så gott som sammansatta – det enda du egentligen ska göra är att montera på de medföljande benen. Här kan det vara en bra idé att ha en skruvmaskin, därmed så kommer det inte vara något problem för varken unga eller gamla att montera detta.

Bra råd, till när du ska köpa säng

Det är viktigt att vara uppmärksam, när du köper säng. Om du vill vara säker på kvaliteten av ditt köp, så bör du sätta dig in i några enkla, specifika grundregler angående fjädring och stoppning. Här på Bättre Nätter vill vi gärna hjälpa dig med att ta det rätta beslutet så att du kan uppnå en bättre nattsömn. Därför har vi radat upp några lättföreståliga punkter över vad du bör vara uppmärksam på, när du köper säng.

Fokus på fjädrarnas kvalitet

Som utgångspunkt bör man alltid vara uppmärksam på kvaliteten av fjädrarna i sin nya madrass. Fjädrarna är den viktigaste komfortfaktorn, och därför bör man alltid notera vilken typ av fjädrar och mängden av fjädrar. Många återförsäljare säljer fortfarande madrasser med föråldrade LFK- och Bonell-fjädrar. Dessa fjädrar är icke flexibla, och anpassar sig i en låg grad efter din liggställning. Därför rekommenderar vi på Bättre Nätter, att man ser mot pocketfjädrar eller multipocketfjädrar när man ska köpa säng. Dessa är indelade i komfortzoner som ger ett differentierat stöd, och ser till så att du får en sund position i sängen.

Vilken stoppning önskar du?

Utöver detta, så är det också en riktigt bra idé att vara uppmärksam på vilken stoppning som finns i din madrass. Många ställen säljer otroligt billiga sängmodeller, men du ska inte låta dig luras. Oftast så kommer stoppningen bestå av kallskum, det döda, gula skummet som man också finner i madrasserna i gympasalen osv. Detta skum känns mjukt direkt när man lägger sig, men det ger inget reellt stöd, därför blir din nattsömn störd av det konstanta behovet av att vända och vrida på sig på madrassen.

Hos Bättre Nätter rekommenderar vi, att du noga överväger din nya sängs stoppning, då denna kan anpassas efter dina behov. Vi säljer madrasser av elastisk latex, temperaturreglerande Cooltex samt avlastande och moderna Waterlily.

Om du har frågor eller är osäker över något, så kan du alltid kontakta oss via mail, i chatten eller över telefonen.