Ryggproblem

Att sova gott när man har problem med ryggen är något som kan vara en utmaning. Här är det viktigt att du som lider av ryggproblem sover i en passande ställning men också har kvalitetsprodukter som kan hjälpa dig få en bättre och komfortablare sömn.

Att få ordentligt med sömn är extremt viktigt då det är när vi sover som kroppen kan återhämta sig, vilket är viktigt för bland annat musklerna som repareras och minnet som får sorteras. Att inte kunna sova på grund av sina ryggproblem är något som försämrar ditt välmående avsevärt, både på kort och lång sikt.

Vi på Bättre Nätter hjälper dig gärna med att bidra med tips och även hjälpande produkter så att du som har problem med ryggen kan få en så bra sömn som möjligt. Nedanför kan du läsa om lite olika tips som kan hjälpa dig finna den rätta sovställningen för dig och din rygg.

  • Problem med ländryggen? Det kan då vara bra att ligga ner då trycket på disken som ligger mellan kotorna är störst när du sitter, lite mindre när du står och allra minst när du ligger. Vid kraftiga smärtor kan en god idé vara att varva mellan att ligga och gå.
  • Om du ligger på rygg: Så kan det vara skonsamt för ryggen att lägga en kudde under knävecken eller en kudde under ländryggen.
  • En passande kudde: Använd en kudde som är gjord av ett material som behåller en behaglig temperatur. Tjockleken på kudden anpassas efter din kropp och vilken sovställning du föredrar, nacken ska gärna hållas i samma ställning som när du står upp.

Som det sistnämnda tar upp så är kudden viktig och du bör verkligen välja tjocklek på kudden efter hur du sover. Det som kudden alltid bör göra, oavsett sovställning, är att den ger stöd till din nacke. Din säng ska också gärna vara lite hårdare så att din rygg ligger rakt på madrassen, och ju mer du väger desto hårdare madrass bör du ha. Din säng ska dessutom inte vara allt för låg, utifrån detta så vill gärna rekommendera vår Venus kontinentalsäng, som vi känner kan vara ett passande val då det är en högre säng samt att man kan få den i en hårdare variant som då heter Venus +95 kilo.

Ställbar säng vid ryggproblem?

Något som inte så många tänker på från start, när de överväger att köpa en ställbar säng, är alla de ergonomiska förmåner som kommer med en ställbar säng. Om du har problem med ryggen eller bara är trött i ryggen efter en lång dag, så är det en fantastisk möjlighet att kunna höja fotändan så att ryggen kan få slappna av. En passande produkt som vi kan rekommendera är vår Venus ställbara säng som även den kan fås i en hårdare variant och som då även den kallas Venus +95 kilo. En ställbar säng ger dig inte endast lyxen att kunna läsa och se på tv i en skön ställning, utan är även ett hjälpmedel för din rygg samt för dig som har svullna fötter eller lider av dålig blodcirkulation. Just att kunna höja fotändan kan vara en lösning för olika problem, men att även kunna höja huvudändan kan också vara en lösning, är du förkyld så är det väsentligt bättre för dig och din förkylning men även din nacke, att höja huvudändan en smula. Detta så att inte nacken belastas dåligt samt så att du kan andas bättre.

Vi på Bättre Nätter vill ge dig med ryggproblem möjlighet till att sova riktigt gott och är glada för att vi kan erbjuda hjälpande produkter för dig och din rygg.

Skulle du ha några frågor gällande våra kontinental sängar, ställbara sängar eller om några av våra andra produkter, så är du välkommen att kontakta oss. Detta kan du göra genom att skriva till oss på chatten i högra hörnet på hemsidan, genom att ringa, eller så kan du maila oss till kontakt@battrenatter.se.