• iconPrisgaranti
 • iconGratis Frakt

Resårmadrasser

Shopping Options

Kategori
Fasthets vägledning
 1. Över 95 kilo (33)
 2. 75-95 kilo (36)
 3. Under 75 kilo (24)
Pris
 1.  
  kr4998
  kr18499
Fjädrar
 1. Vertex (12)
 2. Pocket (43)
 3. Multipocket (11)

Artiklar (varor) 1 till 60 av totalt 61
Page:
 1. 1
 2. 2
Artiklar (varor) 1 till 60 av totalt 61
Page:
 1. 1
 2. 2

Resårmadrass 

En resårmadrass kännetecknas av sin flexibilitet, vilket ger dig rikligt med möjligheter att kunna använda den i flera olika sammanhang och sängkonstellationer. Resårmadrassen är, i motsatsen till madrassen i ramsängar, inte en madrass som har en medföljande träram där det kan monteras på ben. Då det inte är sunt för en madrass att ligga direkt på golvet, så är det nödvändigt att ha exempelvis en sängram eller ramsäng under resårmadrassen. Hos Bättre Nätter har vi ett brett urval av både sängramar och ramsängar, som du kan utforska och använda för att skapa en säng som passar just dig och dina sömnbehov.

Våra resårmadrasser är uppbyggda av pocketfjädrar, vars bärkraft påverkar din kropp på så vis att de typiska tryckpunkterna som nacke, skuldra och ländrygg utsätts för minimalt mottryck, och detta garanterar dig en djupare sömn. Invändigt består våra resårmadrasser som nämnt av fjädrar. Det finns flera olika fjädertyper, men de mest använda och de bästa är pocketfjädrarna, där det är från 200 till 1000 fjädrar per m2. Dessa fjädrar reagerar alla individuellt på den vikt som läggs på dem, och på så vis så garanteras du ett bättre, mer personligt stöd över hela kroppen.

Om du redan har en bra och solid sängram, men behöver ett byte av madrassen, så har du hamnat på det rätta stället. Resårmadrasser är nämligen lösningen på ditt madrassproblem, eftersom denna typ av madrass fungerar som ett perfekt komplement till en ramsäng. Kombinationen av dessa två ger nämligen en suverän liggkomfort. Resårmadrassens bärkraft ger dig en sund liggställning, medan ramsängen utgör en behaglig plattform. Denna dubbelfjädring är med för att säkerhetsställa dig en avslappnande och djup nattsömn.

Vilken typ av fjädrar ska du ha?

Resårmadrasser med pocketfjädrar ger ett fantastiskt stöd, som utan tvekan kommer att ge dig en märkbart bättre nattsömn. Alla resårmadrasserna här på sidan är utrustade med pocket- eller multipocketfjädrar, som är marknadens absolut bästa fjädervarianter. I några sängbutiker läggs det ofta fram som att multipocketfjädrar är en ”uppgradering” från pocketfjädrarna, men detta är inte korrekt. Du får fler fjädrar per m2 i en madrass med multipocketfjädrar, vilket resulterar i att du får en fastare madrass. Av denna orsak så rekommenderar vi pocketfjädrar till personer med en vikt under 95 kg, och multipocketfjädrar till personer med en vikt över 95 kg. Detta kan du se mer om i bilden nedan.

Guide till fasthet

Utöver detta så kan fastheten i din resårmadrass justeras så att den passar till just din vikt. Detta kan du också se i den ovanstående bilden, där vi rekommenderar en Medium fasthet samt pocketfjädrar till personer som väger under 75 kg. Fast fasthet samt pocketfjädrar rekommenderar vi till personer med en vikt under 95 kg, och Fast fasthet samt multipocketfjädrar till personer som väger över 95 kg. vi rekommenderar denna uppgradering, då en tyngre person naturligtvis kommer sjunka längre ner i madrassen än en lättare person. Därför behövs det fler fjädrar att fördela vikten på, för att uppnå den optimala fastheten. Multipocketfjädrar är alltså inte ´bättre´, och om du väger mindre än 95 kg så kommer vanliga pocketfjädrar vara att föredra.

Hos Bättre Nätter har vi gjort det hårda arbetet åt dig, och gjort våra sammansättningar som så, att det är det bästa valet för dig i 9/10 av fallen. Vi är naturligtvis uppmärksamma på, att några önskar små ändringar, som exempelvis en annan fasthet eller andra fjädrar. Om detta är fallet, så kan du givetvis alltid kontakta oss, så ska vi vara så hjälpsamma som möjligt för att uppfylla dina önskemål.

Våra pocket-och multipocketfjädrar kan anpassas precis efter dina behov, och det säkerhetsställer så att din kroppsvikt fördelar sig jämnt över hela madrassen, vilket ger dig den klart bästa sovställningen. Dessutom så undviker du att utsatta ställen, som till exempel nacke och skuldror, blir utsatta för långvarigt tryck och irritation, som typiskt uppstår vid användning av en dålig resårmadrass. Du kommer utan tvekan märka en markant skillnad genom att använda en resårmadrass från Bättre Nätter. Våra resårmadrasser är av hög kvalitet, och garanterar dig inte bara en utmärkt komfort, utan också en sund sängmiljö.

Sunt sömnklimat och sund luftcirkulation

Många har förmodligen kämpat med att ha en dålig sängmiljö, eftersom den största delen av marknadens många ramsängar har otroligt dålig luftcirkulation. Hos Bättre Nätter vill vi gärna göra oss av med detta problem, och vi menar på att en sund resårmadrass kan vara lösningen på ditt problem. Genom att lägga till en resårmadrass kommer dina problem lösas, i och med resårmadrassens luftiga uppbyggnad som ger konstant luftcirkulation. Resårmadrassen andas på ett sådant sätt, att den kan rensa sig själv och därmed hålla din säng fri från bakterier, vilket säkerhetsställer både ett sunt sängklimat samt en säng som är långtidshållbar utöver det vanliga. Du kan ytterligare som en fördel lägga till en bäddmadrass ovanpå resårmadrassen för en ännu bättre cirkulation.

En resårmadrass förlänger dessutom levnadstiden på din säng, eftersom att det är lättare att byta ut toppen än att byta ut hela sängen. När din säng behöver bytas ut så kan du på så vis endast byta ut resårmadrassen, därefter är den så gott som ny. Om du även i köpet placerar en bäddmadrass ovanpå, en lösning som också är känd under namnet Kontinentalsäng (ramsäng, resårmadrass och bäddmadrass), så får du plötsligt marknadens bästa och mest populära säng. Hos Bättre Nätter är vi stolta över att kunna erbjuda dig den högsta kvaliteten och en sund sovmiljö.