REM Sömn

Sömn är en viktig del av ditt liv då det är när man sover som musklerna repareras, minnet rensas och sorteras, och då kroppen får återhämta sig från dagens arbete och stress. Man behöver ofta olika mycket sömn beroende på vilken fas i livet man är. De flesta vuxna behöver ca. 6-8 timmars sömn medan oftast äldre personer behöver mindre och ungdomar behöver mer.

När du sover så genomgår du flera stadier varav en utav de stadierna är REM sömnen.

REM sömn är perioden där man drömmer och hjärnan är aktiv, och REM har en påverkan på hur bra du mår dagen efter. Det är dock ett par stadier innan man hamnar i REM sömnen:

  1. Första stadiet av sömn, där du växlar mellan att sova och vara vaken, och generellt sover väldigt lätt.
  2. Det andra stadiet av sömn är djupare, och hjärtrytmen och andningen blir lugnare och mer stabil. Kroppstemperaturen kan sjunka minimalt, och det hjälper därmed att sova i ett lätt avkylt rum.
  3. Det tredje och fjärde stadiet av sömn är där det sker mest med kroppen. Det är här musklerna slappnar av, pulsen går ner och blodtrycket sänks. Det är också här hormoner släpps ut och kroppen återhämtar sig.
  4. Efter dessa stadier så når man REM sömn. Det tar ca.90 minuter innan man når REM sömn, och den kommer då tillbaka i intervaller på 90 minuter.

Rem sömnen, som även kallas drömsömnen, står även för något som kallas rapid eye movement. Detta är vad som sker när man drömmer när ögonen rör sig runt i snabba rörelser åt olika håll.

Viktigaste sömnen

Under de första 4 timmarna av vår sömn så befinner vi oss i vår djupsömn, detta innebär att det är just de 4 timmarna som är så viktiga för oss och vår sömn. Detta är något som vi på Bättre Nätter vill vårda om och hjälpa dig så att du får den bästa möjliga sömn, även om det bara är 4 timmar vissa nätter. Har du endast sovit 4-5 timmar en natt så kan du vara lugn, har du fått de 4 timmarna av djupsömnen så kan du klara dig på det, även om det inte är att föredra kanske varje natt.

För att försäkra dig en riktigt god sömn under alla sömnstadier, så rekommenderar vi dig vår Venus kontinentalsäng som vi har fått en fantastisk respons på. Vi på Bättre Nätter vill att våra kunder ska ha de bästa förutsättningarna för att kunna ge sig ut på alla de äventyr som drömmarna under REM sömnen kan erbjuda, men att de fortfarande ska kunna vakna upp utvilade, och avslappnade i en säng som passar dem perfekt.

För dem som kanske har några extra spännande äventyr i sina drömmar och kan uppleva att de vaknar upp lite halvsvettiga så kan även vi på Bättre Nätter rekommendera vår bäddmadrass Mayan Green som är av 100% naturlatex. Detta är en ventilerande madrass som därmed blir lite svalare, vilket kan förbättra nattsömnen för dig som får det lite varmt om natten. Samt att den är extremt allergivänlig vilket gör att den kan användas av de flesta.

Om du har några frågor angående våra sängar, bäddmadrasser eller några av våra andra produkter, så är du mer än välkommen att kontakta oss. Detta kan du göra på vår chatt i högra hörnet på hemsidan, genom att ringa oss till 313 616 000. Utöver detta så kan du även maila oss till mailadressen kontakt@battrenatter.se.