Powernap

Att ta sig an en ny dag full med arbete, skola, eller kanske barn, så kan det vara hårt för både kropp och själ om du inte har fått ordentligt med sömn natten innan. I sådana situationer så kan en powernap vara räddningen för att dagen efter en hård natt inte ska bli helt förstörd.

En powernap är en kort tupplur som fungerar som en energiboost för de dagar som du är extra trött. Det som dessutom är viktigt med en powernap är just att den ska vara kort, detta för att du ska få en så bra effekt som möjligt. Det som är viktigt med en powernap är att man somnar, inte att man ska sova länge. Detta är något som är viktigt då en för djup sömn om dagen kommer påverka din nattsömn och resultera i att du har svårare att sova bra om natten.

För att du inte ska hinna falla in i en djupsömn så ska en powernap inte vara längre än ca. 5-20 minuter. Denna kortare typ av sömn ger dig mer energi än om du sover i 30-60 minuter, vilket bara kommer göra dig ännu tröttare i många fall. Det finns några ytterligare saker man kan tänka på för att få en så givande powernap som möjligt, några av dessa är följande:

  • Se till att du ligger ner så att kroppen kan slappna av ordentligt. Använd gärna vilorummet om det finns på arbetsplatsen.
  • Välj en god tidpunkt. Se till så att du väljer en bra tid på dagen, mellan 13.00-15.00 brukar vara den bästa tidpunkten för en powernap.
  • Stäng av all elektronik som kan störa dig.
  • Välj en bra plats, så att du enkelt kan somna. Hitta gärna en plats där det är någorlunda tyst och mörkt.

I de flesta fallen så är en powernap något effektivt som kan hjälpa dig att ta igen sömn efter hårda nätter, men för vissa personer så är inte en powernap lika hjälpande. Om du har insomningsproblem så kan en powernap göra så att du får svårare att somna om kvällen, därför bör du som lider av det avstå från att ta en powernap. Ett annat alternativ är du istället att försöka hålla ut så gått som det går och sen istället se till att du lägger dig tidigt.

Vi på Bättre Nätter ser oss inte endast som en sängförsäljare, men även som en hjälpande hand till våra kunder så att de kan få den bästa möjliga sömn. Detta gäller då inte bara nattsömnen utan även tupplurarna, så som en powernap. Det känns som väldigt logiskt, att för att lyckas falla i sömn, så måste man ligga bekvämt och kunna slappna av ordentligt. För att kunna få uppleva detta så rekommenderar vi bland annat vår Venus kontinentalsäng som har fått mycket positiv respons.

Vi kan även rekommendera våra bäddmadrasser i latex, som ger en sval och frisk sömnmiljö. Detta för att latex är ett extremt ventilerande material som på så vis kan avge värme, detta kan vara till fördel för många när de ska falla i sömn, just för att många somnar och sover bättre i ett svalare klimat. Ett förslag på en av våra bäddmadrasser i latex är Mayan Green, som utöver att vara sval dessutom är extremt allergivänlig, vilket gör den till en passande bäddmadrass för de flesta.

Om du har några frågor angående våra sängar, bäddmadrasser eller om några av våra andra produkter, så är du välkommen att kontakta oss. Du kan kontakta oss genom att skriva i chatten i högra hörnet på hemsidan, genom att ringa till oss, eller genom att maila oss till kontakt@battrenatter.se.