Nattsvettningar

Nattsvettningar är ett problem många lider av men som inte alla vill prata om. Det kan bero på många olika ting så som klimakteriet och att man är väldigt stressad, men även saker så som temperaturen i sovrummet och vilken typ av bäddmadrass man använder.

Oavsett orsaken så är nattsvettningar något man gärna blir av med, just att få slippa vakna upp genomblöt av svett och med fuktiga sängkläder. Det är inte bara obehagligt för fuktens skull men också störande då det försämrar ens nattsömn.

Vi på Bättre Nätter ser det som en viktig del av får försäljning att inte endast sälja sängar utan även att vi säljer en god natts sömn och ett bättre slutresultat. Därför vill vi gärna dela med oss av hur vi kan hjälpa dig som lider av problem med nattsvettningar.

Vi startar därmed med madrassen, om du har en varm eller en kylig madrass kan vara avgörande. Har du, som många andra, problem med svettningar under natten så kan en latex bäddmadrass hjälpa dig för att få en bättre sömn. Vi rekommenderar latex-bäddmadrasser så som vår Mayan Green i 100% naturlatex, då dessa inte håller lika mycket på värmen som en Memory Foam-bäddmadrass. Den har också bättre ventilation, och ser inte bara till att det blir ett bra sovklimat utan ger även sängen en längre hållbarhet. Genom att ha en bra ventilation så förbättrar du ditt sovklimat, och därmed förebyggs problem med svettningar. Latex-bäddmadrassen är ett bra förslag till dig som vill ha en mer andningsbar bäddmadrass.

Det nästa som vi ska titta på som också kan hjälpa, är vilket typ av täcke som du använder. Täcket utgör ändå 45 % av den kontaktyta som du har när du sover och har då alltså en ganska stor påverkan på hur ditt klimat är och därmed vilken temperatur det blir i sängen.

För dig som upplever svettningar och har det varmt under natten när du ligger under täcket, så ska du med säkerhet inte köpa ett väldigt varmt täcke, heller inte även fast själva meningen är att du ska använda det under vinter. Kika efter ett lätt sommartäcke till sommaren och ett varmare helårstäcke till vintern. Alternativt så kan du välja ett Mellan täcke, som passar till alla årstider; på så vis är Mellan den gyllne mellanvägen, när det kommer till att finna ett helårstäcke. Ett passande val skulle då vara vårt egna Balance by BN mellan täcke, som är ett utmärkt helårstäcke för dem som är lite varmare av sig.

Vi hos Bättre Nätter ser oss gärna som en hjälpande hand när det kommer till sömn och vill vara en del av att förbättra nattsömnen hos våra kunder. Koncist sagt angående detta så kan vi kanske inte lösa de fysiska problemen som medföljer vid exempelvis stress och klimakteriet, men vi kan åtminstone underlätta och hjälpa med att förbättra nattsömnen genom att göra hjälpmedel, så som bäddmadrasser och täcken, tillgängliga till fördelaktiga priser och utmärkt kvalitet.

Om du har några frågor angående våra bäddmadrasser, täcken eller några av våra andra produkter, så är du mer än välkommen att kontakta oss. Du kan kontakta oss genom att skriva på chatten i högra sidan av hemsidan, ringa till oss, eller maila oss till kontakt@battrenatter.se.