• iconPrisgaranti
 • iconGratis Frakt

Madrasser

Shopping Options

Kategori
Fasthets vägledning
 1. Över 95 kilo (16)
 2. 75-95 kilo (22)
 3. Under 75 kilo (12)
Kerne
Brand
Madrastype
Pris
 1.  
  kr6799
  kr20495
Fjädrar
 1. Vertex (10)
 2. Pocket (43)
 3. Multipocket (18)
Artiklar (varor) 1 till 60 av totalt 65
Page:
 1. 1
 2. 2
Artiklar (varor) 1 till 60 av totalt 65
Page:
 1. 1
 2. 2

Madrasser

 

 I denna kategori finner du ett brett urval av madrass i de vanligaste storlekarna. Vi har samlat skummadrasser, resårmadrasser och ramsängar i en kategori för att ge dig en bättre överblick över dina möjligheter. Vet du vad som skiljer de olika modellerna? Om inte så kan följande text säkert hjälpa dig.

Ramsängar

Ramsängar kännetecknas av att de är som en madrass som kan fungera helt ensam. Du har en komplett säng när du köper en av våra modeller, då träramen omkring madrassen gör så att du möjlighet att montera på ben på madrassen. Detta är den vanligaste sängen bland många svenskar. Alla våra modeller är inklusive både ben och bäddmadrass, därmed så behöver du inte finna extra produkter – samt att priset du ser på sidan är det faktiska priset för produkten.  

Resårmadrasser

Resårmadrasser passar särskilt bra till sängramar och ställbara sängar. Du har här en madrass som typiskt placeras ovanpå en lamellbotten för att man ska få det rätta stödet. Vi rekommenderar inte att man använder resårmadrasser direkt på golvet, då det inte är bra för madrassen – eftersom att enda sidan kommer bli stängd mot golvet så kommer den inte kunna andas optimalt och bli av med kroppsvätska som den tar upp under sin levnadstid. Det som skiljer en resårmadrass från en skummadrass, är att man här har fjädrar i kärnan av madrassen.

Skummadrasser

Skummadrasser är som resårmadrassen inte en madrass som är optimal att använda direkt på golvet. Här är samma problemställning, att madrassen inte har nog med luft från undersidan och kan därför inte ventilera optimalt. Jämfört med en resårmadrass, så är skummadrasser generellt en smula mjukare. Utöver detta så är skummadrasser enormt elastiska, därför passar de särskilt bra till ställbara sängar, där de följer med den ställbara delen.

Hur väljer man fasthet?

När du ska välja fasthet på din nya säng, så är det en bra idé att ha din vikt som utgångspunkt. Det finner en tumregel, som säger att om du väger under 75 kg, så bör du välja medium fasthet (om det är en fjädermadrass, så ska det vara pocketfjädrar). Väger du mellan 75-95 kg, så är det en bra idé att se på en madrass i fast fasthet (om det är en fjädermadrass, ska du fortfarande ha pocketfjädrar). Om du väger mer än 95-100 kg, så är det en bra idé att se till multipocketfjädrar, här är det dubbelt så många fjädrar per m2, vilket automatiskt resulterar i en fastare madrass än med vanliga pocketfjädrar. 

Ovanstående översikt bör ge dig en överblick över vilken fasthet du ska titta efter.

Vad ska du mer vara uppmärksam på?

En annan sak som du bör fokusera på när du väljer madrass, är stoppningen omkring fjädrarna (vid fjädermadrasser). Det är oftast här du finner den avgörande skillnaden mellan de billigare och dyrare modellerna. En madrass med polyeterskum omkring fjädrarna skiljer sig från en madrass med exempelvis latex omkring fjädrarna. Grundläggande så är latex ett mer elastiskt material, därför kommer den också vara mer tryckavlastande och kommer fördela din vikt bättre mellan var enkel fjäder för att du ska få ett optimalt stöd under natten. Polyeterskum fungerar mer som en platta ovanpå fjädrarna, därför får du inte det helt optimala utnyttjandet av fjäderskiktet.

Vi har latex och andra material som vi säljer här på sidan, fördelen i jämförelse med polyeterskum är att du får en längre levnadstid på din nya säng – detta beror på att latex inte fastnar på samma vis, som de billigare skumtyperna man kan finna gör. Man kan därför konkludera att du får dubbel fördel av att välja den mer exklusiva skumtypen, då du här både har en längre levnadstid på madrassen samt får en bättre komfort. 

Leverans av madrasser

Vi har gratis leverans till din dörr i hela Sverige här hos Bättre Nätter. När du lägger en order på en madrass, kommer den levereras inom den angivna leveranstiden. Själva proceduren är att när vi mottar varan på vårt lager, så sänds ett tracking nummer ut till dig via mail. Genom att göra på detta vis, så riskerar vi inte att komma ut med en madrass på en tidpunkt där du inte är hemma, samtidigt som att du inte ska behöva gå och oroa dig över när madrassen levereras.

Själva leveransen med en mindre fraktfirma och säkrar därmed en särskild flexibilitet. Om du önskar montering av sängen, eller om det är talan om en säng som ska bäras upp en våning, så tillkommer en extra avgift – detsamma gäller om ni vill att i ska ta med den gamla madrassen.