Latex vs. Celcius

Latex vs. Celcius

Frågan är, vilken bäddmadrass som är den rätta för dig? Hos Bättre Nätter säljer vi huvudsakligen två typer av bäddmadrasser. Vi har valt att fullständigt se bort från föråldrade bäddmadrasser med kallskum, och istället valt att investera i mer moderna stoppningar. Vi har bäddmadrasser med en kärna av latex och bäddmadrasser med en kärna av memory skum. Båda typer är utmärkta bäddmadrasser, men de är helt olika i deras uppbyggnad och komfort. Du bör därför noga överväga, vilket typ av kärna som är bäst för dig.

Latex

Våra bäddmadrasser med latex ger ett elastiskt stöd. Det betyder, att bäddmadrassen stöttar dig beroende på hur du placerar din vikt på madrassen. En bäddmadrass i latex är därför ett utmärkt val för alla viktklasser. Ju mer vikt du lägger på madrassen, ju mer trycker madrassen tillbaka. De ställen där din vikt centreras kallas för tryckpunkter, och dessa ställen blir lätt irriterade, om vi inte får det stöd vi behöver under natten. En bäddmadrass med latexkärna kommer trycka tillbaka där du väger som mest, och minimerar således dina tryckpunkter. Därför rekommenderar vi som utgångspunkt till alla att välja en bäddmadrass av latex. Denna är mer ventilerande än memory skum-bäddmadrasser, och därför är latex-bäddmadrasser en personlig favorit här hos Bättre Nätter.

Celcius

Om du gärna vill sjunka ner i madrassen, så bör du investera i en bäddmadrass med en kärna av memory skum. Denna bäddmadrass använder din kroppsvärme till att forma sig, och låter dig därefter sjunka ner på de ställen, där du är som varmast. Dessa ställen är typiska tryckpunkter så som nacke, skuldra och ländrygg, och därför kommer dessa ställen bli avlastade och omsorgsfullt behandlade på en bäddmadrass av memory skum. Vi ber dock våra kunder att vara uppmärksamma på, att bäddmadrasser med en kärna av memory skum har en tendens till att bli varma under natten. Om du har en tendens till att få det varmt under natten, så kommer vi istället rekommendera dig att välja våra bäddmadrasser med en kärna av latex.

Fördelar med en bäddmadrass

Här på Bättre Nätter vet vi, vilken stor skillnad en bra bäddmadrass kan göra för din nattsömn. Bäddmadrasser förlänger levnadstiden på din säng och ökar din komfort avsevärt. När du har en bäddmadrass, så kommer denna vara den primära kontaktytan på din säng. Det betyder, att bäddmadrassen samarbetar med de underliggande madrasserna och därmed förbättrar din komfort. Samtidigt, så kommer bäddmadrassen ta den största delen av slitaget. En bäddmadrass är alltid billigare att byta ut än själva sängen, och därför får denna konstellation våra varmaste rekommendationer.

Om du har frågor gällande våra bäddmadrasser, så tveka inte med att kontakta oss. Våra kompetenta medarbetare sitter redo i chatten, och utöver detta så kan du alltid kontakta oss på vår mailadress kontakt@battrenatter.se.