Fryser om natten

Sömnen är bland det viktigaste och det bästa vi kan ge vår kropp. Utan ordentlig sömn så mår vi inte bra, varken fysiskt eller psykiskt. Sömn är så bra för oss just för att det är då kroppen får tid till att återhämta sig, musklerna repareras och dagens händelser sorteras och lagras i minnet. För lite sömn kan på kort sikt ge dig sämre energi, sämre koncentration och sämre matlust, och kan på lång sikt påverka din psykiska hälsa och ditt välmående.

Det kan därför vara extremt problematiskt för dem som vaknar under nätterna på grund av att de fryser, då det inte endast är obehagligt att frysa men dessutom så påverkar det sömnen. Att man fryser under natten kan bero på flera olika saker, både fysiska faktorer men även vilket sömnklimat du sover i. Några faktorer så kan påverka din kroppstemperatur är bland annat följande:

  • Dålig blodcirkulation
  • Du dricker för lite
  • Sömnbrist
  • För låg temperatur i sovrummet
  • Järnbrist
  • Fel val av säng-produkter

Vi på Bättre Nätter vill mer än gärna hjälpa våra kunder att få en så god natts sömn som möjligt, vi ser det som att vi säljer både sängar och en förbättrad nattsömn. Vi kan dessvärre inte hjälpa dig med fysiska saker som påverkar din sömn så som järnbrist eller att du dricker för lite, till det kan vi endast ge som råd att se en läkare eller dricka mer. Men vad vi kan göra är att ge dig de bästa förutsättningarna för att du ska ha de produkter i din säng som passar just dig som fryser under natten. Genom att du får det rätta sömnklimatet i ditt sovrum så kan dina problem med att frysa och sova dåligt förbättras avsevärt eller till och med helt försvinna.

Vad vi på Bättre Nätter kan göra

Det som kan vara ett av problemen för dig som fryser under natten är att du helt enkelt använder fel täcke, ett som inte är varmt nog för dig. Vi på Bättre Nätter rekommenderar därmed att du använder ett tjockare vintertäcke om du har kraftiga problem med frysningen eller att du skiftar mellan ett helårstäcke för de varmare perioderna under året och sedan använder ett vintertäcke för de kallare perioderna. För ett varmare vintertäcke så är vårt BALANCE by BN täcke, med beteckningen ´varm´, ett utmärkt val som garanterat kommer hålla dig varm hela natten. För dig som även vill ha möjlighet att ha ett något tunnare täcke under sommaren så kan då istället ett BALANCE by BN täcke, med istället beteckningen ´mellan´, vara en passande lösning.

Något som ytterligare kan vara en hjälpande faktor till att hålla dig ordentligt varm när du sover, är valet av bäddmadrass. Vi har ett utbud av bäddmadrasser i både latex och memory foam här hos oss på Bättre Nätter och vi delar gärna med oss av vilken som kan rekommenderas för just dig som fryser mycket. En bäddmadrass i memory foam kan vara en bra lösning för dig som vill ha det varmare under natten. Detta för att memory foam håller på den värme som din kropp avger och använder detta för att forma sig efter just din kroppsbyggnad, därmed så har en memory foam bäddmadrass en tendens till att bli relativt varm. För dig som vaknar iskall om natten så kan detta därmed vara något precis för dig, och vi kan då varmt rekommendera vår 3D Memory K60, en bäddmadrass av utmärkt kvalitet som har fått positiv respons.

Skulle du ha några frågor angående våra täcken, bäddmadrasser eller några av våra andra produkter, så är det bara att du kontaktar oss. Du kan kontakta oss genom att ringa, skriva i chatten i högra hörnet på hemsidan eller genom att maila oss till kontakt@battrenatter.se.