Bättre sömn

Är du inne i en period där du helt enkelt inte kan sova ordentligt? Att uppleva under både korta och långa perioder att man inte får någon bra sömn är extremt påfrestande för både kropp och själ. Dagarna blir svåra att ta sig igenom, man förlorar koncentrationen, har ingen energi, upplever att man har dålig matlust och mår helt enkelt allmänt dåligt.

När man väl har kommit in i en ond cirkel och inte får någon bra sömn så kan det vara svårt att veta vad man ska göra för att komma ur det. Vi på Bättre Nätter vill därför mer än gärna hjälpa dig som behöver bättre sömn och erbjuder därför att ge lite olika tips på vad som kan hjälpa.

  • Undvik alkohol och koffein: Både alkohol och koffein stör sömnen, därför kan det hjälpa med att du testar att vara utan det i några veckor.
  • Kom ut i dagsljuset och luften.
  • Träna och håll igång kroppen, motion ger nämligen bättre sömn. Men undvik att träna för tätt på sängdags då adrenalin och endorfiner från träningen kan hålla dig vaken.
  • Slappna av och varva ner innan sängdags. Meddela kroppen att det snart är dags för att sova.
  • Skapa en sömnrutin: Lägg dig och gå gärna upp runt samma tider varje dag så att kroppen får en regelbundenhet som den kan vänja sig till.
  • Undvik att sova under dagen.
  • Sov endast så mycket som just din kropp behöver. Känn efter vad din kropp behöver, undvik gärna att ligga i sängen allt för länge. Vi behöver oftast ca. 6-9 timmars sömn, därför kan det störa din sömn om du sover längre än så allt för ofta.
  • Skapa ett passande sömnklimat: Håll det gärna svalt och mörkt där du ska sova.
  • Använd produkter som passar just dig och din sömn.
  • Undvik att kolla på klockan när du ska försöka sova, det blir bara ett stressmoment.

Vi på Bättre Nätter kan hjälpa dig ganska långt, om inte helt, på din väg för att få bättre sömn. Vi kan erbjuda produkter som passar dig som fryser om natten eller har det varmt om natten, för dig som har en lägre eller en högre vikt, och för dig som behöver ett speciellt mått på sängen. Vi kan erbjuda allt möjligt som kan hjälpa just dig och din sömn. En utav alla våra produkter som vi har upplevt en positiv respons på och som är en bra lösning för många, är vår Venus kontinentalsäng.

Något som också kan ge dig en bättre sömn är att du anpassar bäddmadrassen efter vilken temperatur du sover bäst i. Har du det för varmt under natten och sover dåligt på grund av det, så kan vår Mayan Green bäddmadrass vara en passande lösning. Med 100% naturlatex som material så är det inte endast en sval och ventilerande bäddmadrass men också extremt allergivänlig.

För dig som istället upplever att det är lite för kallt och vaknar upp iskall under natten, så kan du istället se på vår 3D Memory K60. Detta är en bäddmadrass av Memory foam, ett material som använder och håller på din kroppsvärme för att forma sig efter din kropp. Detta resulterar då i att madrassen har en tendens till att vara varm.

En bättre sömn är något som vi vill att alla våra kunder ska få uppnå och därmed så är vi glada över att vi på Bättre Nätter kan hjälpa med både tips och produkter.

Skulle du ha några funderingar eller frågor kring våra sängar, bäddmadrasser eller några av våra andra produkter, så är det bara att kontakta oss. Vi finns tillgängliga på vår chatt som du finner i högra hörnet på hemsidan. Du kan dessutom skriva till oss dygnet runt till mailadressen kontakt@battrenatter.se