• iconPrisgaranti
  • iconGratis Frakt

Bäddmadrasser

Shopping Options

Kategori
Kärna
  1. Memory Skum (11)
  2. Latex (44)
Pris
  1.  
    kr2099
    kr9999
Kärnhöjd

 

55 Item(s)
55 Item(s)

Bäddmadrasser

Hos Bättre Nätter vet vi, att en bra bäddmadrass är en viktigt ingrediens för din goda natts sömn. En bäddmadrass ger en bättre komfort, en sundare sovmiljö och kan i många fall temperaturreglera så att din nattsömn blir mer avslappnad och behaglig.

Det är finns bra grunder till att du böra välja att ha en bäddmadrass i din säng. De mest upplysta är, att en bäddmadrass:

• Förbättrar komforten, stödet och därmed din nattsömn som helhet

• Förlänger levnadstiden på din säng

• Ger en mer hygienisk sovmiljö, bland annat genom att ha ett avtagbart och tvättbart överdrag

Om du har en ramsäng, så kommer du inte kunna ta av överdraget och tvätta det – det betyder, att man inte kommer kunna undgå att det efter en längre tid kommer svett, hudceller och liknande ner i madrassen. Detta kan dock enkelt undvikas, om du har en bäddmadrass ovanpå din ramsäng. I detta fall så kan du enkelt tvätta överdraget, och väljer du latex som kärna, kan du till och med tvätta skummet. Det samma gäller vid resårmadrasser, där du bara i få fall kan ta av överdraget. Detta är dock en väldigt svår uppgift, och det rekommenderas därför inte att göra detta särskilt ofta. Genom att välja en bäddmadrass kan du få en sundare säng och ett bättre sovklimat.

När du köper en säng med en bäddmadrass inkluderad, så är det ofta prat om en bäddmadrass med begränsade egenskaper, därför ska du alltid vara uppmärksam på att få den rätta bäddmadrassen med på köpet, eller att senare komplettera med en kvalitetsbäddmadrass, då detta absolut har en avgörande effekt på din sömn.

Vilken bäddmadrass ska jag välja?

Det finns som huvudregel olika kärntyper, Polyuretan, Memory & Latex. Hos Bättre Nätter har vi valt att inte ha Polyuretan skum, då detta är det vanliga ”döda” skum som du säkert känner igen från läger och idrottshallar. Polyuretan besitter inte någon egenskap som förbättrar din nattsömn, och därför finner du den inte heller i vårt sortiment, som endast består av Memory- och Latexbäddmadrasser som du kan läsa om härunder:

 Några snabba fakta om Latex:

• Elastisk och ger därmed stöd efter trycket som läggs på kärnan

• Allergivänligt, sover sundare

• Tvådimensionellt då den stödjer och samtidigt är tryckavlastande

• Andningsbart material, som inte lagrar din kroppsvärme

• Hög elasticitet och densitet och därmed högre bärkapacitet

• Lång hållbarhet utan att falla samman

Latex har alla de egenskaperna, som kan ge dig en bättre nattsömn. Du får utmärkt stöd, då latex-bäddmadrassen är elastisk och stödjer dig allt efter hur du placerar din vikt på madrassen. Madrassen trycker tillbaka allt efter hur mycket vikt den mottager, och den anpassar sig därför efter just din kroppsbyggnad och garanterar en mjuk, men stödjande sömn.

Några snabba fakta om Memory Foam:

• Tryckavlastande via din kroppsvärme

• Minskar rörelser under natten

• Anpassar sig efter din liggställning

Memory Foam har den speciella egenskapen, att den formar sig efter din kroppsvärme. Madrassen låter dig sjunka ner precis där du är som varmast, vilket är vid dina tryckpunkter som vanligtvis är skuldra, nacke eller ländrygg. Dessa ställen avlastas och därmed förbättras sömnen, speciellt hos personer med ryggproblem. Då en Memory Foam bäddmadrass anpassar sig efter din kropp med hjälp av din kroppsvärme, så kommer du sjunka ner i madrassen efter din naturliga kroppsform.

Vilken bäddmadrass ger mig det bästa stödet?

När du väljer bäddmadrass så ska du överväga vilken slags komfort du tycker bäst om. Vill du gärna sjunka ner i madrassen, så är det en Memory Foam-bäddmadrass som du ska få tag i. Memory Foam-bäddmadrassen använder som tidigare nämnt kroppsvärme för att forma sig, och därför har denna typ av bäddmadrass vanligtvis svårt för att avleda värme. Du ska därför vara uppmärksam på, att Memory Foam inte rekommenderas om du ofta får det varmt om natten.

Latex är temperaturreglerande, och därför är en latex-bäddmadrass det bästa valet, om du har en tendens till att få det varmt om natten. Det viktigaste är dock, att en latex-bäddmadrass ger dig ett oöverträffligt, personligt stöd, oavsett vilken vikt du har eller vilken sovställning du gillar.

Våra Memory Foam bäddmadrasser:

Vi använder samma Memory Foam-skumkärna i alla våra Memory Foam-bäddmadrasser. Detta betyder också, att de enda ändringarna mellan bäddmadrasserna är själva tjockleken på kärnan eller överdraget omkring bäddmadrassen. Själva skumkärnan har en densitet på 55kg/m3, vilket uttrycker att detta är en kvalitetsprodukt. Densitet används för att måla en bild av kompaktheten av bäddmadrassen och därför också visa hur effektiv den är. Man kan dock inte jämföra densiteten i Latex med den som är i Memory Foam, då Latex generellt har en högre nivå.

Våra Latex bäddmadrasser:

Vid våra Latex bäddmadrasser använder vi endast högkvalitetsprodukter. Detta kommer till uttryck genom att vår ”standard” modell Latex Prestige har en densitet på hela 70 kg/m3, vilket absolut är i det högsta laget. Utöver denna så har vi också vår Mayan Green som är 100 % naturlatex och har en densitet på 80 kg/m3, samt vår Talalay, som görs på ett annorlunda sätt än vanligt latex och bara produceras på tre ställen i världen. Vårt Talalay Latex produceras på samma fabrik som Dunlopillo, Nature´s Rest och Hickory Springs som alla är internationellt erkända märken av hög kvalitet. Detta är något vi är stolta över att kunna erbjuda er.

Om du vill se närmare på produktionen så kan du besöka: http://www.latexfoam.com/. Talalay är speciellt bra till bäddmadrasser på grund av dess tvådimensionella effekt, som gör att en latex-bäddmadrass både är tryckavlastande och ger dig stöd. Det är dessutom också värt att notera Talalay-latex´ otroligt höga andbarhet, som är sju gånger högre än Memory Foam, samtidigt som madrassens elasticitet ger dig en helt särpräglad mjuk och behaglig komfort.

Vikt, kärntjocklek och värme

När du ska finna den rätta kärntjockleken till din bäddmadrass, så ska du se på din vikt och din nuvarande sängs skick. Först och främst så rekommenderar vi, att du ser efter en kärntjocklek på fem till sex centimeter om du väger 80 kg och över. Väger du under 80 kg så kan du ha en tjock kärna, men du kan också bli nöjd med en tunnare modell. Därefter är det också viktigt, att du är uppmärksam på om bäddmadrassen ska förlänga levnadstiden på en redan gott använd säng, eller om den ska användas till en helt ny säng. I det fallet att du köper till en använd säng så är det oroligt viktigt med en tjock kärna, för att minska eventuella existerande skavanker på själva sängen.

Utöver de vanliga modellerna, så har vi också några speciella bäddmadrasser med andra egenskaper. Här kan man exempelvis nämna Ocean Blue bäddmadrassen, som har inskjutna gelépärlor i latexkärnan, som gör att du kommer uppleva mindre värmeutveckling under natten än normalt. Du kan nedanför se hur värmeutvecklingen sker på olika modeller:

Värmeutveckling på Latex Topmadras vs. Memory Foam Topmadras.

Som du kan se på ovanstående bild, så är Latex väsentligt mindre mottagligt för kroppsvärme jämfört med andra typer av madrasskärnor. Utöver detta så är Ocean Blue en smula bättre på att hålla en låg kroppsvärme jämfört med vanligt Latex – om du är den som får det väldigt varmt under natten, så bör du då överväga om kanske Ocean Blue är det rätta valet, så att du kan få en så behaglig sömn som möjligt.

Elasticitet, vad är det?

Elasticiteten i en latex-bäddmadrass är med för att avgöra hur mycket stöd som kan ges – samt hur fast madrassen är. Fördelen med Latex-bäddmadrasser är speciellt att det inte är en fasthet som passar till personer på 90 kg och en annan till en person på 60 kg – man ska förstå att det är som så, att denna typ av madrass anpassar sig efter just dig och din vikt.

Hur kan en Latex-bäddmadrass passa till olika viktklasser när kärnan är densamma? Det som gör Latexen på det viset är att elasticiteten i Latex-bäddmadrassen anpassar sig efter just din kroppsvikt. Om du väger 100 kg, så kommer ditt tryck på bäddmadrassen vara därefter, och det kommer göra att kärnan trycker tillbaka mer, än om det bara ligger exempelvis 60 kg på madrassen. Av just denna anledning så kommer ett par på respektive 60 kg och 90 kg inte få samma upplevelse av hur bäddmadrassen reagerar på deras vikt. Vid 90 kg pressas Latex kärnan mer och trycker därmed tillbaka mer än vid 60 kg.

Vi har sålt enormt många Mayan Green bäddmadrasser till personer som väger alltifrån 50 kg till 150 kg, och vi har ännu inte fått ett endaste klagomål gällande liggkomforten – detta bekräftar det stora viktspannet som du kan uppleva med en Mayan Green bäddmadrass som har en hög elasticitet. Detta gör, att Mayan Green-bäddmadrassen är den passande lösningen till ett par som har olika behov, men som gärna vill ha en stor bäddmadrass utan en skarv i mitten, istället för två stycken 90x200 cm, med en skarv i mitten av sängen.

Du är naturligtvis mer än välkommen att kontakta oss, och om du har några frågor är vi alltid redo för att hjälpa dig och finna den bästa lösningen för dig.