Allmänna Villkor

Battrenatter.se ägs och drivs av Bättre Nätter AB. Företaget stiftades år 2019, men själva Bättre Nätter startades i september år 2013 i Danmark. Ägarna av företaget är Martin Byskov, Jonas Byskov samt Anders Henningsen.

Kontaktuppgifter:

Juridiskt namn: Bättre Nätter AB
Org.nr: 559191-9930
Postadress: Bladspinnaregatan 29, 218 33 Bunkeflostrand
Telefonnummer: 018-800 80 37
Email: kontakt@battrenatter.se

Produktinformation

På Battrenatter.se upplyses våra mest väsentliga egenskaper. För ytterligare upplysningar eller frågor till existerande upplysningar så kan det skickas ett mail till Bättre Nätter på mailadressen kontakt@battrenatter.se.

Priser

Alla priser är dagspriser och endast gällande på beställningsdagen. Priserna ändras löpande och ofta från dag till dag. Köpen faktureras till det pris som är gällande på beställningsdagen. Alla priser visas inkl. moms.

Betalning

På battrenatter.se kan det betalas med: Dankort, Visa, Mastercard, Klarna och finansiering via Santander.

Det tas ingen avgift vid betalning hos battrenatter.se vid betalning med kort.

Vi drar pengarna när beställningen skickas från vårt lager.  

De kontoupplysningar du anger vid köp av varor, sänds direkt till NETS i krypterad form (SSL). Denna data kan endast läsas av dig och NETS. Det är således ingen annan som ser eller sparar dina upplysningar. Beloppet dras först på ditt kort när varorna är skickade från battrenatter.se. Det kan aldrig dras ett större belopp än det som du har godkänt vid köpet. Du kan som kund välja att betala med kort direkt och då dras pengarna för varan när den skickas från oss till dig.

Leverans

Vid köp hos Battrenatter.se så betalar du inte någon fraktavgift när du väljer vår standardleverans. Detta gäller endast om du bor på en brofast ö.

Leveransen sker via olika fraktfirmor. Leveranstiden varierar och är angiven under var enkel produkt. Vi levererar till Danmark, Norge och Sverige.  Med denna leveransform, som är gratis, så levereras dina varor till din gata, vilket innebär så långt bilen kan köra (alltså sker inte leveransen till din ytterdörr). Du står själv för att få in varorna och få upp dem till det önskade rum i ditt hem.

Du mottar en mail den dag vi sänder din vara från vårt lager.

Varor köpta hos battrenatter.se levereras på olika sätt beroende på typ av vara. Mindre varor (exempelvis täcken) sänds via GLS, vidare levereras till en lokal underleverantör i Sverige, och kan hämtas vid närmaste postombud.

Mellanstora varor (exempelvis bäddmadrasser) skickas med DB Schenker. Varan levereras till närmsta postombud där den kan avhämtas.

Vid varuskick med GLS eller Interfjord A/S kommer du dessutom motta en försändelse-ID via mail, så att du kan se hur varan förväntas att levereras till ombudet.

I samband med större varor (sängar, bäddsoffor och liknande) så kommer fraktmannen ringa dig inom 1-3 vardagar, detta är efter att du har mottagit en mail från oss om att din vara har sänts från vårt lager. När fraktmannen ringer till dig, är det för att avtala en dag som passar dig att få varan levererad. Fraktmannen kan inte alltid uppge en specifik tid på dagen där varan kan levereras, men kan normalt ge en estimerad tid. Notera vänligen att en estimerad tid inte är fast, då det kan vara externa faktorer så som trafik, olyckor osv., som ändrar leveranstiden.

Om varan inte levereras inom den avtalade tiden så informeras du om detta och blir upplyst om en ny leveranstid. Du har möjlighet för att annullera köpet utan omkostnader om den överskridande leveranstiden har en stor betydelse. 

Leveransvillkor

Fraktmannen levererar varorna till leveransadressen, det är ditt ansvar att upplysa oss om den korrekta leveransadressen.

Ändring av leveranstidpunkt/misslyckad leverans

Ändring eller annullering av leveranstidpunkt eller adress ska gärna ske senast två dagar innan avtalat leveransdatum. Vi önskar naturligtvis aldrig att en kund annullerar en leverans, och utöver att det är en olycklig situation så gör en senare ändring/annullering av en leverans att det tillkommer mycket arbete för att planlägga en ny. Därför vill vi tydligt uttrycka att det, för alla parter, är viktigt att ändra/annullera en leveranstidpunkt eller adress i god tid. Vid misslyckad leverans påräknas minimum tre extra dagars leveranstid av hänsyn till att en ny ruttplanering behövs göras.

Mottagande av defekta varor

Om emballaget är skadat vid leveransen, eller har tydliga tecken på defekter, så ska det på fraktsedeln kvitteras för mottagande med förbehåll för eventuella skador på innehållet. Vi skulle föredra att motta information om transportskador inom 24 timmar efter mottagandet av varorna.

Skador av bostad vid leverans

Om det vid leverans uppstår en skada på bostad, så ska detta noteras på fraktsedeln eller följesedeln. Upptäcks skadan först efter att leverantörerna har lämnat adressen så kontakta vår kundservice så snart som möjligt efter att leveransen skett. Ange vänligen ordernummer när du kontaktar oss, och ha väldigt gärna dokumentation av skadan i form av bilder. Bättre Nätter kan inte hållas ansvariga för skador på bostad om inga anmälningar tas emot inom en rimlig tidsperiod efter leveransen. 

Risken för oavsiktlig förlust eller försämring

Först på tidpunkten då de beställda varorna kommer i köparens ägande, så övergår risken, att de beställda varorna förstörs eller skadas på grund av tillfälliga omständigheter, till köparen.

30 dagars öppet köp (ångerrätt)

Du har 30 dagars ångerrätt, när du handlar på Battrenatter.se. Detta är så att du efter mottagandet har tid att inspektera produkterna och säkerhetsställa, att de tillgodoser dina krav. Att notera är att detta kräver att produkten som ska returneras måste vara i ett oförändrat skick. Returneringen är godkänd förutsatt att produkten inte är skadad eller smutsig.

Ångerfristen löper ut 30 dagar efter den dag du:

 1. Har mottagit din vara
 2. Får den sista varan i fysiskt ägande, när det rör sig om ett avtal gällande flera olika varor, som är beställda i en order, och som levereras separat.
 3. Får det sista partiet, eller den sista delen i fysiskt ägande, när det rör sig om ett avtal vid leverans av en vara, som består av flera partier eller delar.

Du ska inom 30 dagar efter mottagandet meddela oss om, att du önskar att ångra ditt köp. Informationen ska ges via e-mail till kontakt@battrenatter.se. I ditt meddelande ska du göra oss tydligt uppmärksammade på, att du önskar att utnyttja din ångerrätt. Du kan också välja att använda vår standardblankett vid ånger av köp och sända den med retur. Standardblanketten finner du medsänt med din orderbekräftelse/vara.

Du kan inte ångra dig genom att endast vägra motta varan utan att ge oss ett tydligt besked gällande detta.

Returnering

Du ska sända din retur till oss utan onödiga förseningar och senast 14 dagar efter att du har meddelat oss, att du önskar att ångra ditt köp. Vid returneringen ansvaras du för, att varan är säkert inpackad, gärna då i original emballaget (som kan sparas vid mottagandet) och att den säkert kan levereras utan skador. Du bär ansvaret för varan under hela returneringstiden. Vid funnen nedvärdering av varan så sker en debitering av det minskade värdet på varan.

Konsumentverkets ångerblankett finns här: https://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett

Returnering av varor köpta hos Bättre Nätter ska ske på följande sätt: du ska sända det till vår adress:

Østre Langgade 58
8643 Ans By, Danmark.

Kom alltid ihåg att skicka med en kopia av din faktura, så att vi kan finna ordern i vårt system. Vid returnering så ska du själv betala för eventuella fraktkostnader.

Notera! Vi mottar inte paket som är sända med postförskott eller liknande.

Kom ihåg att varan alltid ska sändas tillbaka i ett skyddande emballage. Se också till att få en kvittering för sändningen, så att vi kan betala tillbaka dina fraktkostnader.

100 dagars prövotid

100 dagars prövotid gäller för ställbara sängar, kontinentalsängar, ramsängar och resårmadrasser.

Under den 100 dagars långa prövotiden så har du följande möjligheter: gratis byte av kärnfastheten eller returnering av sängen mot en mindre avgift där köpbeloppet återbetalas. 

100 dagars prövotid gäller för utvalda produkter. Det är upplyst under de utvalda produkterna om 100 dagars prövotid är gällande. 

Gratis byte av kärnfastheten

 • Om du sover för mjukt eller för fast så kan du gratis byta madrasskärnan som är avgörande för sängens fasthet och liggkomfort. 
 • Standardleveransen är till närmsta kantsten.
 • Det är möjligt att byta fastheten i kontinentalsängar, ställbara sängar, ramsängar och resårmadrasser.

Notera vänligen att om du byter din madrass från ”xtra” fast till en annan fasthet, så återbetalas inte prisdifferensen. Om du väljer att uppgradera din madrass till ”xtra fast” från en annan fasthet så kostar det extra.

Det är dessutom endast möjligt att byta fasthet/madrasskärna en gång per order.

Returnering av sängen och återbetalning av köpbeloppet

 • Ångrar du ditt köp så avhämtar vi sängen på din adress. Du får sedan köpbeloppet återbetalat på kontot med en hanteringsavgift på 1999 kr fråndraget.
 • Returnering och återbetalning gäller för våra kontinentalsängar, ställbara sängar, ramsängar, resårmadrasser och bäddsoffor.
 • Returorden ska du packa in i original emballaget.
 • För full återbetalning så får sängen ha använts som normalt utan plast, men den ska ha skyddats mot damm och smuts – därför förväntar vi alltid att det har använts lakan.

Notera vänligen att vid returnering värderas var enkel säng. Om vi värderar att sängen är i ett skick där den inte kan doneras till en av de välgörenhetsorganisationer som vi samarbetar med, så minskar sängens värde. Värdeförminskningen dras från köpbeloppet.

Om en bestämd produkttyp har returnerats från den ursprungliga ordern så kommer den kunden och leveransadressen inte ha möjlighet för ytterligare 100 dagars prövotid på efterföljande ordrar av den bestämda produkttypen. Om du exempelvis returnerar en säng så kommer du inte ha 100 dagars prövotid på efterföljande sängordrar.

Varor uteslutna från ångerrätten och 100 dagars prövotid

Följande typer av varor är undantag för ångerrätten:

 1. Leverans av varor, som är framställda efter användarens specifikationer eller har fått en tydlig personlig prägel.
 2. Varor köpta under speciella förhållanden så som exempelvis utställningsmodeller eller köpta vid lagerutförsäljning.

Återbetalning av köpbeloppet

Om du ångrar ditt köp, får du givetvis tillbaka det belopp som du har betalat in till oss. I händelse av värdeminskning av vara, som du är ansvarig för, dras det från köpbeloppet som ska återbetalas. Om du använder din ångerrätt, återbetalar vi alla betalningar som mottagits från dig, inklusive tidigare eventuella leveranskostnader. Detta sker utan några förseningar och under alla omständigheter senast 14 dagar efter det datum som vi har mottagit meddelandet om din beslutning över att ångra detta avtal. Vi återbetalar dock inte extra omkostnader, som vid eget val från dig som kund har tillkommit på grund av val av en annan leveransform än den billigaste standardleveransen som vi erbjuder. Vi genomför en sådan återbetalning med samma betalningsmedel, som du använde vid den ursprungliga transaktionen, om du inte uttryckligen har önskat något annat.

Vi kan hålla på återbetalningen, tills vi har mottagit den returnerade varan, om du inte då har bidragit med dokumentation som stärker att du har returnerat varan.

Returnering av varor köpt hos Bättre Nätter ska ske på följande vis – Du ska sända det till vår adress:

Østre Langgade 58
8643 Ans By, Danmark.

Kom ihåg att alltid sända med en kopia av din faktura, så att vi kan finna ordern i vårt system. Vid returnering ska du själv betala eventuella fraktomkostnader.

Notera! Vi mottar inte paket som har sänts med postförskott.

Reklamation

Vid köp av varor så följs konsumentverkets principer. När du handlar på battrenatter.se, har du 36 månaders reklamationsrätt. Det betyder, att du antingen kan få varan reparerad, bytt, pengarna tillbaka eller reducering av priset, beroende på situationen.

Notera vänligen, att det under botten på varje bäddsoffa har monterats på ett transporttyg. Tygets enda funktion är att beskydda bäddsoffan mot damm under transporten. Tyget kan enkelt gå sönder, men då det inte har någon annan praktisk funktion så betraktas det inte som en reklamation.

Det är naturligtvis ett krav, att reklamationen är berättigad, och att defekten inte uppstod till följd av felaktigt bruk av produkten eller annan skadeförvållande handling.

Hur snabbt ska jag reklamera?

Du ska reklamera inom en ”rimlig tid” efter att du har upptäckt defekten av varan. Om du reklamerar inom två månader efter att defekten har upptäckts, så kommer reklamationen alltid vara godtagbar.

Vi återbetalar rimliga fraktomkostnader

Är reklamationen berättigad, återbetalar vi givetvis dina (rimliga) fraktomkostnader.

Ansvarsfrånskrivning och garanti

Bättre Nätter har gjort det enkelt för dig att få relevant information på andra hemsidor genom länkar. Dessa hemsidor är utom Bättre Nätters kontroll. Vi kan därför inte på något vis ta ansvar för innehållet på dessa sidor.

Upplysningar om de beställda varorna från sådana hemsidor ingår inte i beskrivelsen av de beställda varorna i avtalen mellan köpare och Bättre Nätter. Varorna uppfyller således köparnas förväntningar, om de överensstämmer med produktens egens beskrivelse.

Prismatch/Prisgaranti

Här på Bättre Nätter har vi fördelaktiga priser, därför kan vi också ge våra kunder prisgaranti. Det vill säga, om du finner en identisk produkt med en här på sidan till ett billigare pris, någon annanstans (produktpris + leveranspris), så matchar vi självfallet denna. Innan Prismatch/Prisgaranti träder i kraft, så ska det vara talan om en svensk butik och du ska göra oss uppmärksamma om detta inom 14 dagar efter köpet.

Om du vill använda prismatch, så ska du inte göra något annat än att skriva oss ett mail med en länk till priset på den andra sidan. Därefter får du produkten hos oss till samma pris.  Prisgarantin gäller dock inte för varor som andra återförsäljare endast erbjuder till salu som timerbjudanden, vid utförsäljning eller liknande. Varan ska finnas på lager hos den andra leverantören.

Nyhetsbrev

Vid till anmälan av nyhetsbrev så vidarebefordras inte din information till en tredje part, utan den används endast för internt bruk, och det är alltid möjligt att avanmäla sig.

Barn och unga under 18 år

Du ska ha fyllt 18 år för att handla på battrenatter.se. Är du under 18 år, så ska du ha medgivande från dina föräldrar. När du betalar med kreditkort eller tecknar kreditavtal så ska du ange födelsedatum, så att vi kan försäkra oss att du är över 18 år. Är du under 18 år så ska avtalet ingås av en förälder. Ett avtal kan alltid lätt annulleras av en förälder, om det skulle visa sig, att det har ingåtts av ett barn eller en person under 18 år.

Vad vi gör med dina personliga upplysningar

För att du ska kunna ingå ett avtal med oss på battrenatter.se, så behöver vi följande upplysningar:

Namn, Adress, Telefonnummer, E-mailadress.

Vi registrerar dina personupplysningar med ändamålet, att kunna leverera varan till dig.

Personupplysningarna registreras hos Bättre Nätter AB och bevaras i fem år, därefter raderas upplysningarna.

När det samlas in personupplysningar på vår webbsida, så försäkrar vi, att det alltid sker via dig och ditt uttryckta medgivande, således är du informerad om exakt vilka upplysningar som samlas in och varför.

Direktören och ägare samt anställda hos Bättre Nätter AB har tillgång till de upplysningarna som registreras om dig.

Den dataansvariga på battrenatter.se är Martin Byskov. Vi sparar inte någon kundinformation krypterad.

Vi transmitterar inte krypterade kundupplysningar.

Upplysningar angivna till battrenatter.se kommer inte på något vis vidarebefordras eller säljas till en tredje part, och vi registrerar inga känsliga personuppgifter. Vid anmälan till nyhetsbrev så registrerar vi din e-mailadress. E-mailadressen vidarebefordras inte till någon annan, utöver dess användning i Yotpo som är en oberoende tredje part, som i efterhand skickar dig ett e-mail gällande din tillfredställdhet med produkten som du har köpt.

Som registrerad hos Bättre Nätter AB har du alltid rätt till att invända mot registreringen. Du har också rätt till att inspektera vilka upplysningar som är registrerade om dig.  Dessa rättigheter följs efter lagen om integritetsskydd och vid frågor gällande detta så hänvisas du till Bättre Nätter AB via mail kontakt@battrenatter.se. 

Klagomål

Om du har klagomål gällande ditt köp, så hänvisas du till vår mailadress kontakt@battrenatter.se. Om man inte lyckas finna någon lösning så kan du lämna in ett klagomål till relevanta styrelser inom området, om villkoren för det är uppfyllda.

Eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).

ARN: https://www.arn.se/

Allmänna Reklamationsnämnden Box 174

101 23 Stockholm

EU ODR: https://ec.europa.eu/odr

Varje tvist mellan företaget och kunden är ett föremål under svensk lag.