Vad är en AEGIS-behandling?

AEGIS Antibakteriell behandlat

I vår kollektion av egna madrasser är det karaktäristiskt, att överdraget både är Thermogel och AEGIS behandlat – på så vis så kan vi försäkra dig den sundaste miljön att sova i. AEGIS är en nano-behandling som resulterar i, att tyget blir resistent mot både kvalster och andra bakterier. 25% av alla allergier och upp till 50% av alla astmarelaterade sjukdomar, uppstår från kvalster i hemmet, och det vill vi gärna hjälpa till att bekämpa. En av de tidpunkter där du är som mest utsatt, är under de många timmar som du tillbringar i sängen, men genom att välja en AEGIS-behandlad bäddmadrass, kan du hålla dig fri från allergier och kvalster.

Hur fungerar AEGIS Microbe Shield teknologin?

Den aktiva ingrediensen i våra produkter behandlade med AEGIS Microbe Shield skapar en färglös, luktfri och positivt laddad nano-beläggning, som molekylärt binder sig till fibrerna i bäddmadrassens yta. Du kan se det som ett beskyddande lager av elektriskt laddade svärd, som effektivt bekämpar allergiframkallande mikroorganismer. När en mikroorganism (bakterie) kommer i kontakt med bäddmadrassen, så kommer nano-beläggningen punktera mikroorganismens cellmembran och den elektriska laddningen dödar cellen. Mikroorganismen är nu död och kan därmed inte överföra några bakterier. Efter en sådan ”kamp” så mister inte svärden deras styrka, och de är därmed alltid redo när mikroorganismerna slår till nästa gång.

AEGIS-behandlingen bidrar till ett sunt sömnklimat och påverkar varken miljön eller huden. Eftersom den antimikrobiella nano-beläggningen är permanent bunden till den yta som den skyddar, så är det varken skadligt för miljön eller skadligt för huden. AEGIS är faktiskt så säkert, att det används i blöjor för att förhindra blöjutslag.

AEGIS behandlingen bör hålla lika lång tid som madrassens levnadstid. Men det beror dock på några enkla faktorer. Om man rengör eller skrubbar på den behandlade ytan, så kommer något av det antimikrobiella medlet försvinna i samband med rengöringen, vilket kan förkorta AEGIS behandlingens effektiva levnadstid. Överdraget kan däremot enkelt tvättas i tvättmaskinen.